[Life potraga] 10 komedija za opuštanje i smijeh u vremenu samoizolacije

- Advertisement -

Iako se nalazimo u vremenu koje je sve samo ne zabavno, naše dane u izolaciji ipak je potrebno – i nadasve zdravo – provesti uz malo smijeha.

A šta nas može bolje nasmijati i opustiti od filmskih komedija? Za vas smo odabrali njih deset koje su dostupne na platformi Netflix, a možete ih pronaći i na drugim streaming servisima. Ostanite kod kuće!

The Interview

Film kojim su James Franco i Seth Rogen jako razljutili Sjevernu Koreju. Ono što započinje kao film u kojem njih dvojica igraju novinara i producenta koji idu na razgovor sa Kim Jong-Unom, pretvara se u ludu priču u kojoj CIA od njih traži da ubiju velikog vođu.

Tootsie

Tootsie je jedna od rijetkih komedija koja je dominirala na dodjeli nagrada Oskar sa čak 10 nominacija. Tootsie prati priču o Michaelu Dorseyju (Dustin Hoffman) kojem se reputacija glumca toliko srozala da je morao uzeti novi identitet. Odlučio se prerušiti u ženu. Film je na momente urnebesan, na momente divan.

Bad Boys

Kao i Tootsie, ovo je jedan od klasika žanra komedije. Will Smith i Martin Lawrence su dva detektiva iz odjelu za narkotike u Miamiju. Stvari krenu po zlu kada heroin vrijedan milion dolara nestane iz sjedišta odjela. Detektivski par ima pet dana da ga pronađe ili će odjel internih poslova pretpostaviti da je za to odgovoran neko iznutra.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Hot Rod

Andy Samberg glumi odraslog čovjeka po imenu Rod koji je opsjednut kaskaderstvom, a u čemu je vrlo loš. Kada njegov očuh, koji ga neprestano ismijava zbog njegovih loših kaskaderskih vještina, oboli, Rod odlučuje prikupiti novac uz jedan veliki kaskaderski trik.

Step Brothers

Will Ferrell i John C. Reilly glume muškarce koji su prošli dvadesete i još uvijek žive kod kuće. Kad se njihovi roditelji zaljube i vjenčaju, „dječaci“ postaju polubraća i tada kreće opšti haos.

The Other Guys

Još jedan film sa Willom Ferrellom u glavnoj ulozi, The Other Guys ima sve savršene sastojke za odličnu komediju. Adam McKay režira, Ice-T je naratov, a Mark Wahlberg i Will Ferrell glume dva  njujorška policajca koji iznenada dobijaju priliku dokazati da mogu raditi mnogo više od papirologije.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

The Ballad of Buster Scruggs

Legendarna braća Coen udružila su se sa Netflixom da snime ovaj antologijski film koji sadrži šest priča postavljenih na američkom zapadu prepunom odmetnika, prevara, pucnjave i kauboja koji vole zapjevati kad se to najmanje očekuje.

Goon

Izbacivač koji mrzi posao koji radi, svoj nasilnički talenat prebacuje na drugi „teren“: hokejsko igralište, gdje se ističe kao vođa tima – i pronalazi svrhu u životu.

Swiss Army Man

Daniel Radcliffe glumi – vjerovali ili ne – truplo u ovoj nadrealnoj komediji u kojoj Paul Dano pametno koristi tijelo mrtvog prijatelja kako bi se izbavio sa pustog otoka.

Life of Brian

I za kraj jedan od klasika Monty Pythona. Priča o Brianu iz Nazareta, čovjeku koji je rođen iste noći kao i Isus – samo u staji u susjedstvu – i provodi čitav svoj život greškom bivajući zamijenjen za mesiju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...