[life potraga] 5 dramskih serija na koje se isplati potrošiti vrijeme

- Advertisement -

U potrazi ste za dobrom dramskom serijom koja će vas u potpunosti zaokupiti i malo vam skrenuti misli sa svakodnevice? Donosimo vam pet serija koje se redovito nalaze na popisima najboljih televizijskim drama i definitivno zaslužuju vašu pažnju.

„The Wire“

Američka kriminalistička dramska serija Davida Simona prikazivala se od 2002. do 2008. godine i često dobiva titulu najbolje serije svih vremena. Mjesto radnje je grad Baltimore, a u svakoj od pet sezona serije upoznajemo određenu gradsku instituciju i njezinu povezanost s organima reda. Hvaljena je zbog iznimno realnog prikaza tema koje obrađuje, fantastičnih zapleta i odlične glumačke ekipe u kojoj su briljirali i mnogi dotad nepoznati glumci.

https://www.youtube.com/watch?v=9qK-VGjMr8g

“Oz”

Oswald State Correctional Facility (skraćeno Oz) naziv je za fiktivni državni zatvor maksimalne sigurnosti. U njemu se nalazi takozvani Smaragdni grad, posebno krilo zatvora u kojem se provodi eksperimentalna rehabilitacija zatvorenika. Tim McManus, upravitelj ove jedinice, pokušava uspostaviti mir među zatvorenicima jasno podijeljenim u različite rasne i društvene grupe. Brutalni zapleti i konstantni sukobi među zatvorenicima, ali i upravom zatvora natjerat će vas da se iz epizode u epizodu vraćate seriji Toma Fontane

 “The Sopranos”

Ako još niste pogledali kultnu seriju Davida Chasea koja je u lov na gledatelje krenula 1999. godine, sad je pravo vrijeme za to. Glavni lik ove obožavane drame je Tony Soprano, boss koji pokušava naći balans između vođenja svoje mafije i naoko mirnog obiteljskog života. Tonyja utjelovljuje neprežaljeni i prerano preminuli James Gandolfini koji je u ovoj seriji ostvario ulogu života.

https://www.youtube.com/watch?v=u9qpFgAa52U

 „The Shield“

Kriminalistička serija Shawna Ryana može se pohvaliti jednom od najboljih pilot epizoda svih vremena. Nakon nje jednostavno ne možete prestati pratiti dogodovštine posebne jedinice losanđeleske policije nazvane „Strike Team“. Njihov zadatak je smanjiti zločine u fiktivnom okrugu Farmington u kojem glavnu riječ vode bande i dileri. Serija se emitirala od 2002. do 2008. godine i već je nakon prve sezone nagrađena Zlatnim globusom za najbolju dramsku seriju.

“The West Wing”

Politička dramska serija Aarona Sorkina iz današnje perspektive Amerikancima djeluje gotovo kao utopija. Na samom početku serija prati rad administracije fiktivnog demokratskog predsjednika Josiaha Bartleta, a u zadnjim sezonama fokusira se na predsjedničke kampanje njegovih nasljednika, izbore i mandat novog predsjednika. Neki kritičari zamjerili su autorima glorificiranje demokrata i uglavnom negativan prikaz republikanaca, ali u jednome se svi slažu – ovo je serija koju se jednostavno mora pogledati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...