Film

MI – novi jezivi horor oskarovca, redatelja Jordana Peelea

0

Stiže novi jezivi horor oskarovca, redatelja Jordana Peelea, „MI“ (Us), koji imate priliku u BiH kinima pogledati od 21. marta 2019. godine.

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Jordan Peele, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije.

Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Winston Duke iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora.

LIFE:  Najavili Festival brzine: Nesvakidašnja utrka driftajućeg Lamborghinija i teretnjaka koji je pobijedio na Dakar reliju

Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Wilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke.

Mi je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Facebook komentari

Hip Hop noć diva u Sarajevu: Maysia, Gloria Boateng i Nephtys

Prethodni članak

Dva koncerta Jazz Festa u Mostaru

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Film