Film

Nakon Amerikanaca, sada Rusi snimaju svoju verziju Černobila

0

Veoma popularna serija “Chernobyl” koja je za kratko vrijeme postala svjetski hit, nakon HBO-a, sada će dobiti drugu verziju i prikazat će se na NTV kanalu u Rusiji.

Prema pisanju Guardiana, ruska državna televizija priprema snimanje igrane serije koja će ispričati drugačiju verziju ovog događaja.

Obje serije imaju zajedničku temu iz 1986. godine, kada se u Černobilu, tadašnjem Sovjetskom Savezu, desila nuklearna katastrofa koja je uzdrmala cijeli svijet.

Tragedija je jedino zajedničko za obje serije, a sve ostalo će biti totalno drugačije.

Craig Mazin, tvorac HBO serije je pazio na najsitnije detalje, kako bi gledaoce odveo u 1986. i omogućio što realniji doživljaj. U tome je fantastično uspio i pobrao odlične kritike i fenomenalnu popularnost i gledanost serije.

Rusi neće paziti na detalje, njima je bitna priča u kojoj će se naći i strani agenti, a jedan od njih je u toj verziji serije bio tu za vrijeme katastrofe.

LIFE:  Bh. filmom "Sin" počeo SFF: Ljubitelji "sedme umjetnosti" uživat će u 270 filmova

Kako stoji u opisu nove serije, Moskva je te 1986. poslala kontraobavještajce da ulove stranog špijuna. Tako da će prema riječima redatelja nove serije Aleksey Muradova, gledaocima pokazati sta se stvarno tada dogodilo.

Definitivno da će biti teško postići uspjeh HBO Chernobyla, ali definitivno da Rusi žure sa svojom verzijom igrane serije, što pokazuje, ili da nisu imali svog “špijuna” tokom HBO snimanja, ili je neko pogrešno procijenio mogući uspjeh američke serije.

Teško da “brza” verzija serije bude zanimljiva gledaocima na zapadu, ali možda sa druge strane ciljna publika i nije na zapadnoj hemisferi naše planete koju je ova katastrofa ozbiljno pogodila.

Ponovo ćemo imati istine dvije, a ona prava će ostati vjerovatno negdje u sredini.

Na kraju vjerujemo da se obje strane mogu složiti makar sa tim da svi želimo da se nikada ne ponovi ovakva katastrofa.

Facebook komentari

Protiv Finske smo igrali samo jednom prije 15 godina: Tada se oprostio Mirsad Hibić

Previous article

Roland Garros: Đoković i Thiem nastavljaju polufinalni duel

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film