Napeti „true crime“ dokumentarci koji će vas prikovati za ekrane

- Advertisement -

Obožavate kriminalističke trilere? Umjesto njih prebacite se na „true crime“ dokumentarce jer su ove istinite priče o pravim zločincima milijun puta napetije.

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Dokumentarni serijal Joea Berlingera o jednom od najzloglasnijih serijskih ubojica svih vremena podijeljen je u četiri epizode od 60 minuta. Serijal kronološki prati život, zločine i uhićenja Teda Bundyja, a uz intervjue s njegovom obitelji, prijateljima, preživjelim žrtvama, svjedocima zločina i policijom, sadrži i arhivske snimke razgovora sa samim Bundyjem.

Don’t F**k With Cats: Hunting An Internet Killer

Ovaj dokumentarac jedan je od novijih fenomena s Netflixa, a prati priču o zločincu koji je 2012. punio stranice svjetskih medija. Grupa internetskih zanesenjaka kreće u lov na Luku Magnottu koji na internetu objavljuje video-snimke ubojstava mačića. Dok oni dokazima pokušavaju mobilizirati policiju koja ih ignorira, Magnotta se upušta u još gori zločin.

Abducted In Plain Sight

Dokumentarac redateljice Skye Borgman natjerat će vas da se zapitate kome zapravo možete vjerovati. To je priča o noćnoj mori svih roditelja, a iskusila ju je obitelj Broberg čiju je kći Jan oteo i zatočio obiteljski prijatelj Robert Berchtold. Dokumentarac je napravljen iz perspektive Jan i njezinih roditelja, a nastao je na temelju memoara „Stolen Innocence: The Jan Broberg Story“.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Film o usponu i padu bivšeg igrača američkog nogometa Arona Hernandeza premijerno je prikazan na Netflixu u siječnju ove godine i odmah je postigao veliku popularnost. Dokumentarac istražuje ubojstvo Odina Lloyda zbog kojeg je Hernandez osuđen na doživotni zatvor, druga ubojstva za koja je bio osumnjičen, ali i životne okolnosti koje su utjecale na njegov karakter i naposljetku ga dovele do ruba.

The Confession Killer

Guardian je „The Confession Killer“ prozvao najpametnijim Netflixovim dokumentarcem. Film prati priču o Henryju Lee Lucasu, zloglasnom američkom serijskom ubojici koji je, osim po svojim zločinima, poznat i po tome što je priznao krivnju za više od 100 ubojstava koje nije počinio. Provjerite kako je Lucas prevario policiju, ali i kako ga je na kraju ipak stigla kazna za zločine koje je skrivio.

Long Shot

U svibnju 2003. godine, 16-godišnja Martha Puebla ubijena je na pragu vlastitog doma, nekoliko dana nakon što je bila svjedokinja u slučaju ubojstva. Policija je za njezinu smrt okrivila 24-godišnjeg Juana Catalana. Situacija se zakomplicirala odmah nakon uhićenja jer je Juan tvrdio da nije ubio Marthu i da je u trenutku ubojstva bio na utakmici sa svojom kćerkicom. Međutim, nije mogao potvrditi svoj alibi pa je njegov odvjetnik krenuo u potragu za dokazima koji će osloboditi Juana.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Amanda Knox

Rijetki su oni koji nikad nisu čuli za slučaj Amande Know. Ova Amerikanka osuđena je za ubojstvo Meredith Kercher, a nakon četiri godine provedene u zatvoru, talijanski Vrhovni sud oslobodio ju je krivnje. Je li ova tajanstvena žena uistinu žrtva okolnosti ili ubojica koja je uspjela pobjeći pravdi? To je pitanje na koje mnogi i dalje pokušavaju dati odgovor, a u ovom dokumentarcu o tome govori upravo Amanda Knox.

Making a Murderer

„Making a Murderer“ iz 2015. godine pokrenuo je val interesa za „true crime“ dokumentarcima. Kroz 10 epizoda prve sezone dokumentarnog serijala pratimo priču o Amerikancu Stevenu Averyju koji je u zatvoru proveo 18 godina zbog zločina koji nije počinio. Kada se napokon sazna tko je pravi krivac za silovanje i pokušaj ubojstva Penny Beernsten, Avery napokon izlazi na slobodu. Međutim, tada dolazi do neočekivanog obrata kojeg bi teško smislili i najbolji holivudski scenaristi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...