Noć vještica: Filmovi za Halloween

- Advertisement -

Za strastvene ljubitelje horora nijedan film nije dovoljno strašan. Testirajte hrabrost uz seriju super horora koje vam je pripremio Pickbox. Krenite od najmanje strašnih, a završite s onima koji će pokolebati i najizdržljivije.

Speices_Pickbox

11. borba za spas ljudske vrste
U tri nastavka znanstvenofantastičnog horora Vrsta (Species) gledamo neizvjesnu bitku za spas čovječanstva. Kada Sil, prekrasan hibrid čovjeka i vanzemaljca pobjegne s promatranja, za njom se u potjeru daje vladin ubojica koji pod svaku cijenu mora uhvatiti Sil dok nije započela svoje zlonamjerno parenje s ljudskom vrstom. Sil glumi Natasha Henstridge, a ovo je njezin prvi film ikada.

Copyright: MGM

Lizzie Borden_Pickbox

sakrijte svoje sjekire!
Ako vas zanima kako izgleda život ubojice na slobodi, pogledajte mini seriju Kronike Lizzie Borden (Lizzie Borden Chronicles), temeljenu na istinitoj horor priči. Krajem 19. stoljeća Lizzie (Christina Ricci) sjekirom je zatukla svog oca i pomajku i – nikom ništa. Podigla se ogromna prašina, dokaza, izjava i indicija bilo je hrpa, ali Lizzie se izvukla na slobodu. No, scenaristima serije to očigledno nije bilo dovoljno zanimljivo, pa su dali mašti na volju pretvarajući Lizzieinu biografiju u lanac krvoprolića.

Copyright: Sony

Resident Evil_Pickbox

9. POST-APOKALIPTIČNA POSLASTICA
T-virus proširio se Zemljom i čovječanstvo je u velikoj opasnosti. Zanimljiv zaplet, odlična akcija, Mila Jovovich, izvrsni specijalni efekti, zombiji, ali i druga odvratna bića (i neki mutanti) čekaju vas u filmu Resident Evil: Istrebljenje (Resident Evil: Extinction)

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Copyright: Sony

Prom Night_Pickbox

8. VRIŠTANJE NA SREDNJOŠKOLSKOM BALU
Donnina Maturalna večer (Prom night) trebala je biti najljepša noć u njezinu životu. Nakon što je preživjela veliku tragediju, napokon je spremna nastaviti dalje i uživati u zadnjoj godini srednje škole. Okružena svojim najboljim prijateljima trebala bi biti sigurna od tragične prošlosti, ali…

Copyright: Sony

Silence of the Lambs_Pickbox

7. kad je bal, nek je kanibal
FBI očajnički pokušava pronaći okrutnog serijskog ubojicu prozvanog Buffalo Bill u klaskiku Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs). Direktor Odjela za bihevioralne znanosti šalje Clarice Starling (Jodie Foster), novakinju s FBI-eve akademije, da ispita zloglasnog Hannibala Lectera (Anthony Hopkins).

Copyright: MGM

Hostel_Pickbox

6. ukleta kuća
Mladi bračni par useli se u kuću na Long Islandu u kojoj je nekad davno počinjeno ubojstvo, zbog čega je kuća ukleta. Prvi svećenik oslijepi u borbi sa zlim duhovima te završi u ludnici, nakon čega odlučni mladi par pozove svećenika Bolena u pomoć. Ako još niste pogledali originalan Amityville Horror, sad je pravo vrijeme.

Copyright: MGM

Candyman2_Pickbox

5. KRVAVA UBOJSTVA KUKOM
Prema legendi, Candyman je bio rob u 18. stoljeću kojeg su divljački premlatili na smrt prema naredbi lokalnog zemljovlasnika, čija se kći zaljubila u njega. On se otada osvećuje potomcima svog ubojice i svima onima koji odbijaju vjerovati u njegovo postojanje. Ako volite krvava ubojstva kukom, ovo je film za vas!

Copyright: MGM

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

13 Ghots_Pickbox

4. kolekcionar duhova

Arthur Kriticos  sa svojom je djecom u nasljedstvo dobio kuću od svoga misterioznog ujaka kolekcionara. Budući da nema drugog izbora, obitelj se seli u naizgled savršenu kuću od stakla, ali uskoro će shvatiti da se nešto mračno nalazi u staklenim zidovima, točnije 13 duhova (Thir13en Ghosts).

Copyright: Sony

Carrie_Pickbox

3. DJEVOJKA KOJU NE VODITE NA MATURALNU

Carrie možda i nije djevojka koju bi sa sobom vodili na maturalnu zabavu, ali kultni film Briana De Palme nastao prema romanu Stephena Kinga svakako je horor koji želite pogledati. Dok se Sissy Spacek pripremala za ulogu Carrie, bila je izolirana od ostatka glumačke ekipe i okružila se religijskim relikvijama da bi se što bolje uživjela u ulogu. Sissy Spacek i Piper Laurie zaslužile su nominacije za Oscara, a Carrie je otvorila vrata glumačkoga svijeta i za Johna Travoltu. Krvavi klasik!

Copyright: MGM

Hostel2_Pickbox

2. putovanje iz pakla

Drugi nastavak okrutnog horora, Hostel 2, u kojemu se tri studenta zapute u slovački hostel… Neki ovaj film nazivaju torture pornom, što vam daje jednu sliku o ovome filmu. U svakom slučaju, jednako strašan i brutalan!

Copyright: Sony

1. dobrodošli u vašu najgoru noćnu moru
Po dolasku u Hostel, Paxton i Josh brzo upoznaju dvije djevojke s kojima se odmah spetljaju. Sve se čini idealno do trenutka dok ne postane pakao. Krv leti na sve strane, a ubojstva su posebno strašna i maštovita!

Copyright: Sony

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...