Održana premijera filma Dubioza Kolektiv [video, foto]

- Advertisement -

Premijera filma „Za djecu i odrasle“ Dubioze kolektiv održana je sinoć u prepunoj dvorani Mikser Housea u Sarajevu. Veliki broj ljubitelja popularnog benda uživao je u rediteljskom uratku Midhata Mujkića, koji je ispričao priču o nastanku i razvojnom putu Dubioze kolektiv.

Pored priče o ujedinjenju članova bendova Gluho Doba i Ornamenti te formiranju Dubioze, film donosi priču o snimanju novog albuma koji će biti objavljen 13. novembra 2017. godine.

Prepunom dvoranom prolomio se spontani aplauz kada se na velikom ekranu pojavio snimak Adija Lukovca, jedne od najupečatljivijih figura sarajevske i bosanskohercegovačke muzičke scene, koji nas je nažalost prerano napustio.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Pored veoma emotivnih prisjećanja na početke benda, film je vrlo slikovito prikazao proces snimanja novog albuma i otkrio kako iza popularnosti benda stoji ogromna količina napornog i profesionalnog rada, što je definitivni preduslov za uspjeh.

Koliko je to tačno, najbolje ilustruje činjenica da su odmah iza ponoći članovi benda već bili u kombiju na putu prema Beču gdje se večeras održava premijera filma, a dan poslije i veliki koncert Dubioze kolektiv.

Članovi benda su na šaljiv način komentarisali film, a Brano Jakubović je bio najkonkretniji sa izjavom da će nakon što dobiju izvještaj sa Box Officea odlučiti da li će naredne godine raditi film Dubioza 2. Režiser Midhat Mujkić je izjavio kako je film nastao kao potreba benda da se ispriča dio historije, kao i priča o nastanku novog albuma, a da je u suštini film pun zezancije.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

Program je vodio dvojac Helem Nejse, koji su na kraju premijere uručili ček od 15 eura za doprinos kulturnoj mašineriji, poljoprivrednoj industriji i borbi protiv kapitalizma i neofašizma članovima benda Dubioza Kolektiv. Nakon premijere, publika je uživala u DJ/VJ setu Diskobajagi.

Foto: Sulejman Omerbašić

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...