Ovo možda niste znali o filmu Bohemian Rhapsody

- Advertisement -

Bohemian Rhapsody, priča o legendarnom Freddieju Mercuryju, ostvarila je ogroman uspjeh na kino platnima diljem svijeta. Film o legendarnoj glazbenoj ikoni, koja je u svoje vrijeme protresla svijet i ostavila neizbrisive tragove iza sebe, pokazao je fenomenalne koncertne trenutke, ispričao je priču o nagrađivanim pjesmama, oživio legendu o Queenu i pjevaču…, ali vjerujemo da neke detalje o snimanju filma vjerojatno ni danas ne znate.

Kaubojska pjesma

Pjesmu Bohemian Rhapsody Freddie Mercury započeo je stvari 1968. godine.  Napisao je jedan stih, ‘Mama upravo sam ubio čovjeka’ i stao. Inspiracija za taj stih od kojeg je kasnije nastala legendarna pjesma Mercury je izvukao iz starih kaubojskih filmova. U početku je pjesmu želio nazvati jednostavno ‘Kaubojska pjesma’. Ali, dok je s ekipom dalje razrađivao pjesmu ‘pretvorena’ je u danas poznatu ‘Bohemian Rhapsody’.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Robert de Niro

Na filmu je radio veliki broj velikih imena filmske industrije. A među onima koji su vukli žice iza kulisa bio je legendarni Robert de Niro. On se pridružio timu ‘Bohemian Rhapsody’ kao jedan od producenata. Obožavatelji možda ne znaju da De Niro već dugi niz godina producira filmove. Također je intenzivno sudjelovao u produkciji Queen The Musical.

Nije reklama za Pepsi

Naravno, redatelji filmova često provuku reklamne proizvode kroz filmske scene. I ‘Bohemian Rhapsody’ se suočio s kritikama da je to učinio s Pepsijem. Međutim, Pepsi na klaviru koji se vidi u jednoj sceni u filmu nije namjerni reklamni dio. Riječje o pokušaju redatelja da realno zabilježi sve poznate prizore iz života Freddyja Mercuryja, do najsitnijih detalja. A Freddy je imao Pepsi na klaviru.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Od Jurasic parka do basiste

Vrijeme leti u zabavnoj  industriji. Jednog dana dječja zvijezda, drugog odrasla legenda. U filmu Bohemian Rhapsody to vrijedi za glumca Josepha Mazzella. Ljubitelji filma mogli bi ga prepoznati kao malog bljedolikog dječaka iz Jurassic Parka. Glumio je razmaženo derište koje upada u više problema nego što se nadao. U Bohemian Rhapsody Mazzello preuzima potpuno drugačiju ulogu. Sada odrasla osoba, igra ulogu basiste Queena, Johna Deacona. Od posjetitelja tematskog parka dinosaura do pozornice … nije loš prijelaz!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...