Pet razloga zašto su serije “novi filmovi”

- Advertisement -

Više ni u Hollywoodu ne postoji glumica ili glumac koji bi odbio dobru ulogu u seriji, a evo pet razloga zašto su moderne serije – novi filmovi.

Gallery

U posljednjih nekoliko godina ugled TV serija vrtoglavo je narastao, svakim danom sve je veća potražnja od strane gledatelja, a serije su dosegle razinu produkcije i intenzitet priča koju su nekad imali filmovi. Sve su veći budžeti za produkciju serija, sve važnija holivudska imena pojavljuju se u glavnim ulogama, a količina talenta u serijama napokon može parirati najvećim filmskim imenima. 

  1. U serijama glume najbolji glumci današnjice

Dovoljno je da se sjetimo KevinaSpaceyja i njegove uloge predsjednika Franka Underwooda, njegove serijske družice Robin Wright koja je godinama oklijevala želi li početi glumiti u serijama, MichaelaSheena koji se pojavio u ulozi seksualnog terapeuta u seriji Doktori za seks, Paula Giamattija koji glumi državnog tužitelja u seriji Milijarde, BradleyjaCoopera koji nakon Savršene formule glumi u istoimenoj seriji, Patricie Arquette koja nakon Oscara za film Boyhood prihvaća ulogu u CSI Cyberu, oskarovkeHalle Berry koja glumi u SF seriji Sjeme života.

Još jedno ime koje se u posljednje vrijeme veže za jako uspješnu seriju je i ime Billyja Boba Thorntona.Kada je prihvatio ulogu misterioznog stranca LorneaMalvau seriji Fargo, Thornton je izjavio da se svijet filma i televizije u posljednjih pet šest godina drastično promijenio. „Ako bi prije prešli s filma na televiziju, to bi značilo da nešto nije u redu s vašom karijerom. Sada je obrnuto.“ 

  1. Serije su sve inovativnije

Da se razumijemo, nikada nije bila veća potražnja za serijama i nikada se do njih nije lakše dolazilo. A to znači da nikada kao danas nije bila veća konkurencija. I dok su u posljednjih 50 godina postojala 3 studija koja su godišnje snimala 60-70 serija, sada je tu puno više studija i godišnje je u opticaju više od 400 serija. Zbog sve veće konkurencije, studiji moraju biti domišljati i iznova otkrivati načine kako serije učiniti uočljivijima na tržištu.

Showtimeov predsjednik David Nevins rekao je da„postoji veliki pritisak da se bude inovativan i ne kopira ono što drugi rade jako dobro. U jednom trenutku postojao je samo HBO, potom su se pojavili Showtime i FX, a sada ima puno više igrača u igri.“

Vikings

  1. Ne moraš biti maratonac da bi maratonski gledao serije

Kada bi se odvažili na gledanje filma koji traje deset sati? Nikada. A jedne sezone serije koja traje jednako toliko? Već odmah večeras!

Filmovi imaju posebnu draž, zaokruženu priču, najčešće je u njih ulupano puno love i to se vidi, što je slučaj i s većinom serija danas.A posebna draž serija je u tome što neće završiti u trenutku kada se navučeš na priču. Serije imaju razrađeniju radnju, idu u dubinu, duže smo s likovima koji su nam prirasli srcu, a na kraju krajeva – možemo ih maratonski gledati.

  1. Serije su prestale biti guiltypleasure

Dok su serije nekad smatrane ispraznom zabavom za ubiti oko, danas to više nije tako. Osim užitka, vrhunski razrađene radnje koja nas nasmijava, ali i tjera na razmišljanje, u serijama današnjice može se naći filozofije, šašavih i domišljatih dijaloga, pametnih likova i super avantura. Ono što nam može pružiti film, pruža nam i serija. Samo što taj užitak traje dugo.

  1. Do njih je lako doći

A kada kažemo da se do serija može lako doći, ne mislimo na torrente ili bilo kakvu drugu ilegalu, nego na streamingservise poput Pickboxa ili Netflixa. Lijepo platiš kao čovjek i imaš hrpu serija na pladnju. Na Pickboxu u ovom trenutku dok govorimo možeš gledati serije Sherlock, Milijarde, Preljub, Savršena formula, Fargo, Vikinzi, OrphanBlack, Pod kupolom,Transparentno,a ako si lud za serijama koje su bile ludo smiješne(Mućke, Seinfeld), a nigdje ih nema,i njih tamo možeš naći.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...