„Petar Zec: Skok u avanturu“ nastavak hit porodičnog filma iz 2018.godine stiže na repertoar svih kino dvorana u BiH!

- Advertisement -

On je nestašan, impulsivan, nekada pravi vragolan ali i omiljeni zločko, njuškom i repom – Petar Zec – obožavani zec u plavom kaputu koji nam se ovog ljeta vraća na velika platna i to u velikom stilu. Sa ponekim starim i poznatim trikovima priprema potpuno nove nepodopštine zbog kojih ćemo ga voljeti još više.

Baziran na likovima i pričama o Petru Zecu, autorice Beatrix Potter, ‘Petar Zec: Skok u avanturu’ i dalje prati avanture nestašnog zeca. Tomo i Biba su se napokon skrasili i osnovali porodicu, a unatoč velikim naporima, Petar Zec ne može se riješiti svoje reputacije pravog nestaška. Petar će se i ovaj put odvažiti na avanturu, a kad porodica rizikuje sve kako bi ga pronašla, on će morati odlučiti kakav zec zapravo želi biti…

Petar Zec ili u originalu Peter Rabbit na veliko platno iskače ravno iz širom obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter koja je prodana u 45 miliona knjiga i to na 36 jezika. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača svojevrsna je ikona koja je ušla (i ostala) u srcima onih najmlađih ali i onih malo starijih. Njegova prva ekranizacija iz 2018. godine „Petar Zec“ oduševila je sve generacije te ga je samo u BH kinima pogledalo 15000 gledatelja.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Redatelj filma ponovno je Will Gluck ali ovoga puta u saradnji sa Zareh Nalbandian. U novim avanturama svog omiljenog junaka moći će ponovo uživati i oni najmlađi gledatelji s obzirom da je sinhronizovan na naše jezike a glasove glavnim karakterima i ovaj put posuđuju velika glumačka i pjevačka imena regionalne scene među kojima su Luka Bulić, Stefan Bundalo, Slavko Sobin, Dejan Dedić, Doris Pinčić, Tamara Aleksić, Tihana Lazović, Teodora Ristovski, Dušan Bučan, Hana Hegedušić, Zlatan Zuhrić Zuhra, Marko Kon, Tijana Dapčević i drugi…

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Kao što je to bilo i 2018.godine i ovoga puta avanture Petra Zecimira bit će zasigurno biti najveći porodični filmski događaj ljeta koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledatelja.

Kao prvi u nizu velikih naslova iz distribucije C2 film, zastupnika studija Sony za kino distribuciju u BiH, „Petar Zec 2“ stiže na repertoar svih BH kina uključujući Cineplexx Sarajevo, Cinestar Sarajevo, Cineplexx Palas i Cinestar Banja Luka, Cineplexx Plaza i Cinestar Mostar, Cinestare u Tuzli, Zenici i Bihaću te kina u Prijedoru, Zvorniku, Busovači, Trebinju, Višegradu i Foči. Već 15. jula C2 film najavljuje otvaranje nastavka još jednog velikog hita studija Sony iz 2019.godine, triler horora „Escape room 2“ u svim BH kinima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...