Film

Petar Zecimir: Skok u avanturu

0

Nastavak avanturističkog hita obečava sjajnu zabavu za  cijelu porodicu ovog proljeća u BH kinima!

Avantura je način njihove zabave i glavna porodična aktivnost koja će ovog Uskrsa svim gledateljima izmamiti široki osmijeh na lice. Obožavani glodavac u plavom kaputu Petar Zecimir vraća nam se na velika platna sa potpuno novim nepodopštinama i avanturama. A kako to izgleda kada želja za avanturom izmakne kontroli pogledajte u novom traileru dugoočekivanog animirano igranog hita Petar Zecimir: Skok u avanturu koji nam u kina stiže ovog aprila!

Ovog proljeća otkrijte koliko daleko biste otišli da saznate gdje pripadate. Naš obožavani i pomalo vragolasti Petar Zecimir ovoga puta nalazi se pred najvećim izazovom u kojem će morati napokon odgovoriti na pitanje – gdje zaista pripada.

Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improvizovanu porodicu ali pored svih nastojanja, Petar nikako da se riješi svoje nevaljale reputacije. Osjeća se neprihvaćeno i neshvaćeno zbog čega odluči napustiti sigurnost vlastitog vrta i potražiti novu avanturu negdje daleko u gradu. Zecimir sada otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene. No, kao što to često biva, čini se da stvari nisu onakvima kakvim se čine. Svojom nesmotrenošću dovodi svoju porodicu u opasnost i sada mora odlučiti, kakav zec želi biti.

Petar Zecimir ili u originalu Peter Rabbit na veliko platno iskače ravno iz širom obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter koja je prodana u 45 miliona primjeraka na 36 jezika. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača svojevrsna je ikona koja je ušla (i ostala) u srcima onih najmlađih ali i onih malo starijih.

LIFE:  Završen 26. Sarajevo Film Festival: Najbolji film "Egzil" autora Visara Morine

Njegova prva ekranizacija iz 2018. godine „Petar Zecimir“ oduševila je sve generacije te ju je samo u domaćim kinima pogledalo gotovo 15000 gledatelja.

Redatelj filma ponovno je Will Gluck ali ovoga puta u suradnji sa Zareh Nalbandian. Od glumaca vraćaju nam se Rose Byrne i Domhnall Gleeson a u originalnoj verziji glasove likovima posudili su Margot Robbie, Elizabeth Debicki  i James Corden kao Petar Zecimir.

Glasove glavnim karakterima filma će ponovo posuditi neki od najvećih glumaca regiona pa će u avanturama omiljenog zeca i njegovih prijatelja moći uživati i oni najmlađi gledatelji.

Kao što je to bilo 2018. godine, i ovoga puta avanture Petra Zecimira bit će zasigurno jedan od najvećih porodičnih filmskih događaja koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledatelja. 

Petar Zecimir: Skok u avanturu u BH kinima ovog aprila!

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You may also like