Povratak Maleficent – Šta nam donosi novi nastavak?

- Advertisement -

Disney je objavio trailer za Maleficent: Gospodarica Zla, nastavak popularnog filma Uspavana ljepotica iz 2014. godine, a uloga zle (i pogrešno shvaćene) čarobnice i ovog puta je pripala Angelini Jolie.

Trailer za novi nastavak Maleficent počinje s princom Phillipom koji prosi Auroru (Elle Fanning), ali kad Maleficent, koja je postala Aurorin zaštitnik, sazna za to, jasno daje do znanja da ne želi da čuje za vjenčanje. “Ljubav ne završava uvijek dobro, Beastie”, kaže Maleficent Aurori, “Vjeruj mi.”

U filmu se također pojavljuje i  Michelle Pfeiffer, koja igra kraljicu susjednog kraljevstva (i mamu princa Philipa) koja će se suprotstavitii Maleficent kako bi pridobila Auroru za sebe i svog sina. Trailer nagovještava mogući sukob između dvije žene, jer Maleficent uzima stvari u svoje ruke uprkos Aurorinom suzdržanom pristupu.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Trailer također otkriva i to da Maleficent nije sama na svijetu. Dok se baca u more pred sami kraj trailera, još jedna rogata vila je spašava i dovodi među svoju vrstu. Disneyev zvanični opis filma navodi da će film „istražiti složen odnos između rogate vile i buduće kraljice koje se suočavaju sa novim protivnicima u svojoj borbi za zaštitu čarobnih stvorenja.”

Maleficent: Mistress of Evil u režiji Joachima Rønninga će se naći u kinima 18. Oktobra, a pored Angeline Jolie, Elle Fanning i Michelle Pfeiffer u filmu glume i Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Juno Temple, Imelda Staunton, Lesley Manville i Robert Lindsay. Film je jedan od nekoliko Disneyjevih projekata ove godine, uključujući nedavne obrade Aladina i Kralja lavova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...