Film

Povratak Maleficent – Šta nam donosi novi nastavak?

0

Disney je objavio trailer za Maleficent: Gospodarica Zla, nastavak popularnog filma Uspavana ljepotica iz 2014. godine, a uloga zle (i pogrešno shvaćene) čarobnice i ovog puta je pripala Angelini Jolie.

Trailer za novi nastavak Maleficent počinje s princom Phillipom koji prosi Auroru (Elle Fanning), ali kad Maleficent, koja je postala Aurorin zaštitnik, sazna za to, jasno daje do znanja da ne želi da čuje za vjenčanje. “Ljubav ne završava uvijek dobro, Beastie”, kaže Maleficent Aurori, “Vjeruj mi.”

U filmu se također pojavljuje i  Michelle Pfeiffer, koja igra kraljicu susjednog kraljevstva (i mamu princa Philipa) koja će se suprotstavitii Maleficent kako bi pridobila Auroru za sebe i svog sina. Trailer nagovještava mogući sukob između dvije žene, jer Maleficent uzima stvari u svoje ruke uprkos Aurorinom suzdržanom pristupu.

LIFE:  HAUSER svira Mozarta

Trailer također otkriva i to da Maleficent nije sama na svijetu. Dok se baca u more pred sami kraj trailera, još jedna rogata vila je spašava i dovodi među svoju vrstu. Disneyev zvanični opis filma navodi da će film „istražiti složen odnos između rogate vile i buduće kraljice koje se suočavaju sa novim protivnicima u svojoj borbi za zaštitu čarobnih stvorenja.”

Maleficent: Mistress of Evil u režiji Joachima Rønninga će se naći u kinima 18. Oktobra, a pored Angeline Jolie, Elle Fanning i Michelle Pfeiffer u filmu glume i Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Juno Temple, Imelda Staunton, Lesley Manville i Robert Lindsay. Film je jedan od nekoliko Disneyjevih projekata ove godine, uključujući nedavne obrade Aladina i Kralja lavova.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *