Film

Pravi klasici: Animirane serije za odrasle koje će vas nasmijati do suza

0

Žanrom animiranih serija dominiraju naslovi rezervirani samo za odrasle. Ako volite satiru i crni humor pomiješan sa zdravom dozom političke nekorektnosti, onda su ove animirane serije pravi odabir za vas.

S obzirom na to da su u pitanju pravi klasici, bit će i sjajan uvod za sve one koji se još uvijek nisu dobro upoznali s ovim popularnim žanrom serija.

„Bob's Burgers“

Glavni lik ove animirane serije je Bob Belcher koji pokušava na životu održati svoj restoran s burgerima. U tome mu pomaže vječno optimistična supruga Linda i troje ekscentrične djece. Autor Loren Bouchard osmislio je jedno od najpametnijih i najzabavnijih televizijskih ostvarenja u posljednja dva desetljeća.

„BoJack Horseman“

Američki komičar i scenarist Raphael Bob-Waksberg autor je animirane serije „Bojack Horseman“ koja je premijeru doživjela 2014. godine i ubrzo je proglašena jednom od najboljih animiranih serija svih vremena. Naslovni lik je konj, zvijezda popularnog sitcoma iz 90-ih. Bojack danas živi na staroj slavi te pokušava oživiti svoju karijeru i status celebrityja. Ova serija na trenutke je urnebesno smiješna i zabavna, a na trenutke melankolična i pomalo tragična, a upravo ju je ta neobična kombinacija učinila popularnom.

„Rick and Morty“

Obožavateljima znanstvene fantastike mogla bi se svidjeti animirana serija „Rick and Morty“. Justin Roiland i Dan Harmon autori su priče o ekscentričnom i ciničnom znanstveniku Ricku Sanchezu i njegovom unuku Mortyju Smithu. Serija prati njihove interdimenzionalne avanture, ali i običan život u domu kojeg dijele s Mortyjevim roditeljima Jerryjem i Beth te sestrom Summer.

“Family Guy”

Animirana serija Setha MacFarlanea uspjela je preživjeti čak dva otkazivanja – nakon druge i treće sezone. Međutim, snažna baza fanova osigurala je veliku gledanost reprizama i tako osigurala povratak serije koja trenutno broji 18. sezona. U međuvremenu je ušla u historiju kao prva animirana serija nominirana za Emmy u kategoriji najbolje humoristične serije nakon “Flintstonesa”. Glavni likovi serije su članovi obitelj Griffins koja živi u fiktivnom američkom gradu Quahogu.

“The Simpsons”

Obitelj Simpson dio je pop-kulture već 30 godina i postavila je standarde za žanr animiranih serija. I danas nalazi put do novih obožavatelja te postiže veliku gledanost u klasičnom televizijskom programu i na streaming platformama. Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie ne treba previše predstavljati, baš kao ni niz sporednih likova koji tri desetljeća oduševljavaju obožavatelje diljem svijeta.

“Futurama”

Autor ove popularne futurističke animirane serije je Matt Groening, autor “Simpsona”. Mnogi fanovi smatraju da je “Futurama” zapravo i bolja od “Simpsona”, a ima li u tome istine prosudite sami. Radnja serije smještena je u 31. stoljeće, a glavni lik je Philip J. Fry koji je 1000 godina održavan na životu zahvaljujući kriogenom zamrzavanju. Fry se budi u potpuno novom svijetu kojem se mora prilagoditi.

“South Park”

Ako ste se zaželjeli politički nekorektnog i kontroverznog humora, tu je “South Park”. Za produkciju jedne epizode potrebno je samo pet dana pa su autori Matt Parker i Trey Stone kroz 23. sezone imali jedinstvenu priliku reagirati na gotovo sva velika politička i društvena događanja, a pritom nikoga nisu štedjeli. Dogodovštine Stana, Kylea, Erica i Kennyja prepune su satiričnog i crnog humora.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *