Pravi klasici: Animirane serije za odrasle koje će vas nasmijati do suza

- Advertisement -

Žanrom animiranih serija dominiraju naslovi rezervirani samo za odrasle. Ako volite satiru i crni humor pomiješan sa zdravom dozom političke nekorektnosti, onda su ove animirane serije pravi odabir za vas.

S obzirom na to da su u pitanju pravi klasici, bit će i sjajan uvod za sve one koji se još uvijek nisu dobro upoznali s ovim popularnim žanrom serija.

„Bob’s Burgers“

Glavni lik ove animirane serije je Bob Belcher koji pokušava na životu održati svoj restoran s burgerima. U tome mu pomaže vječno optimistična supruga Linda i troje ekscentrične djece. Autor Loren Bouchard osmislio je jedno od najpametnijih i najzabavnijih televizijskih ostvarenja u posljednja dva desetljeća.

„BoJack Horseman“

Američki komičar i scenarist Raphael Bob-Waksberg autor je animirane serije „Bojack Horseman“ koja je premijeru doživjela 2014. godine i ubrzo je proglašena jednom od najboljih animiranih serija svih vremena. Naslovni lik je konj, zvijezda popularnog sitcoma iz 90-ih. Bojack danas živi na staroj slavi te pokušava oživiti svoju karijeru i status celebrityja. Ova serija na trenutke je urnebesno smiješna i zabavna, a na trenutke melankolična i pomalo tragična, a upravo ju je ta neobična kombinacija učinila popularnom.

„Rick and Morty“

Obožavateljima znanstvene fantastike mogla bi se svidjeti animirana serija „Rick and Morty“. Justin Roiland i Dan Harmon autori su priče o ekscentričnom i ciničnom znanstveniku Ricku Sanchezu i njegovom unuku Mortyju Smithu. Serija prati njihove interdimenzionalne avanture, ali i običan život u domu kojeg dijele s Mortyjevim roditeljima Jerryjem i Beth te sestrom Summer.

https://www.youtube.com/watch?v=qPDqQDTnJKE

“Family Guy”

Animirana serija Setha MacFarlanea uspjela je preživjeti čak dva otkazivanja – nakon druge i treće sezone. Međutim, snažna baza fanova osigurala je veliku gledanost reprizama i tako osigurala povratak serije koja trenutno broji 18. sezona. U međuvremenu je ušla u historiju kao prva animirana serija nominirana za Emmy u kategoriji najbolje humoristične serije nakon “Flintstonesa”. Glavni likovi serije su članovi obitelj Griffins koja živi u fiktivnom američkom gradu Quahogu.

https://www.youtube.com/watch?v=wwoq3o_yNMw

“The Simpsons”

Obitelj Simpson dio je pop-kulture već 30 godina i postavila je standarde za žanr animiranih serija. I danas nalazi put do novih obožavatelja te postiže veliku gledanost u klasičnom televizijskom programu i na streaming platformama. Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie ne treba previše predstavljati, baš kao ni niz sporednih likova koji tri desetljeća oduševljavaju obožavatelje diljem svijeta.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

https://www.youtube.com/watch?v=zPJsVJygOsk

“Futurama”

Autor ove popularne futurističke animirane serije je Matt Groening, autor “Simpsona”. Mnogi fanovi smatraju da je “Futurama” zapravo i bolja od “Simpsona”, a ima li u tome istine prosudite sami. Radnja serije smještena je u 31. stoljeće, a glavni lik je Philip J. Fry koji je 1000 godina održavan na životu zahvaljujući kriogenom zamrzavanju. Fry se budi u potpuno novom svijetu kojem se mora prilagoditi.

https://www.youtube.com/watch?v=0rY0HJT_CvM

“South Park”

Ako ste se zaželjeli politički nekorektnog i kontroverznog humora, tu je “South Park”. Za produkciju jedne epizode potrebno je samo pet dana pa su autori Matt Parker i Trey Stone kroz 23. sezone imali jedinstvenu priliku reagirati na gotovo sva velika politička i društvena događanja, a pritom nikoga nisu štedjeli. Dogodovštine Stana, Kylea, Erica i Kennyja prepune su satiričnog i crnog humora.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...