Film

I James Bond se povukao pred virusom korona

0
James Bond (Daniel Craig) © 2019 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.

Zbog straha od korona virusa, prikazivanje novog James Bond filma No Time To Die pomjereno je za sedam mjeseci.

Producenti, Barbara Broccoli i Michale G. Wilson, kažu da su, nakon detaljnih analiza na globalnom filmskom tržištu, premijeru pomjerili, i umjesto u aprilu, najnovije, 25. po redu James Bond izdanje publici će biti predstavljeno u novembru. Prema najavi, novi datumi su 12. novembar za prikazivanje u UK-u, te 25. novembar za SAD.

Paloma (Ana De Armas)
Credit: Nicola Dove
© 2019 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED.

Ova vijest dolazi nekoliko dana nakon što su fanovi, okupljeni na popularnim stranicama posvećenim Bondu: MI6 Confidential i The James Bond Dossier od producenata u otvorenom pismu zatražili prolongiranje filma do ljeta.

Samo jedna osoba, koja možda i nema simptome, može zaraziti ostatak publike”, napisali su.

Producenti su pak odgovorili pomijeranjem za kraj godine!

LIFE:  Odgovori na izazov „Pogodi 40 filmova samo na temelju emojija“

No Time To Die, poseban zbog činjenice da je to posljednji nastavak u kojem će britanskog tajnog agenta igrati Daniel Craig, koji je definitivno najavio svoje povlačanje iz Bond avanture, prvobitno je trebao početi sa kino prikazivanjima od 3. aprila, dok je svjetska premijera bila zakazana 31. marta u londonskom Royal Albert Hall-u.

Posljednji Bondov film, Spectra, zaradio je skoro 900 miliona dolara na box officeima širom svijeta, dok procjene zarade posljednjeg izdanja je sada nemoguće napraviti.

Neki filmski analitičari procjenjuju da će korona virus utjecati globalno na zaradu u ovoj industriji, s obzirom da su brojna kina u Kini već zatvorena, a slično se može očekivati i u drugim zemljama.

No Time To Die je prvi veliki holivudski film koji je, kao odgovor na postojeću zdravstvenu situaciju u svijetu, značajno pomjerio svoj raspored prikazivanja.

 

Facebook komentari


U Europi raste broj zaraženih: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo danas 28 umrlih

Previous article

Potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u Sloveniji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film