Film

Program BH Film donosi 69 filmova

0

Ovogodišnji program BH FILM, čiji je nosilac Udruženje filmskih radnika BiH, u svom 14. izdanju, u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala, donosi čak 69 naslova.

Ove godine u sklopu programa bit će prikazano: devet dugometražnih igranih i šest dugometražnih dokumentarnih filmova, tri srednjemetražna igrana, 19 srednjemetražnih i kratkometražnih dokumentarnih, 17 kratkometražnih i animiranih i 14 studentskih filmova.

BH Film program otvorit će film HOP JAN u sjećanje na nedavno preminulog reditelja Vlatka Filipovića, saopćeno je iz SFF-a.

Okosnicu programa već osmu godinu zaredom čini studentski takmičarski program koji okuplja filmove studenata bosanskohercegovačkih filmskih akademija i fakulteta. Ove godine za tri zvanične nagrade (Najbolji studentski film, Specijalno priznanje žirija i Specijalna pomen), te jednu nagradu Pitching platforme KisaKes filmskog festivala iz Istanbula takmiči se 14 filmova studenata Akademije umjetnosti iz Banje Luke, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Sarajevo Film Academy i Film Factory, te Fakulteta dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini. Ovogodišnji program će ukupno predstaviti 41 svjetsku i tri međunarodne premijere.

LIFE:  Baletno-operna 'Carmina Burana' nakon tri decenije izvedena u Sarajevu

BH Film je program koji za cilj ima promociju bosanskohercegovačkog filma, a svake godine se dokazuje kao važna i neizostavna platforma za bh. autore bez obzira na to gdje žive i rade.

Tokom Festivala, Udruženje filmskih radnika BiH dodijelit će i godišnje nagrade Ivica Matić za 2018. godinu.

Facebook komentari


Članovi HPD Prenj osvojili Mont Blanc

Previous article

Avdić: Nadam se da će polaznici kampa i ove godine otići zadovoljni

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film