Red Bull Remake: Snimi kratki film i osvoji putovanje (ISKUSTVO NIJE POTREBNO)

- Advertisement -

Superman koji traži posao, drakula sa zuboboljom, leteći magarac, vi i vaši prijatelji ispred i iza kamere. Oformite odgovarajuću ekipu i snimite svoju verziju jedne od 26 Red Bull reklama uz pomoć bilo koje kamere, uključujući i onu na mobitelu. Ne morate biti čuveni filmadžija ili poznati glumac.

Red Bull Remake je filmsko takmičenje zamišljeno da podstakne umjetničko izražavanje i kretivnost, bazirano na poznatim Red Bull reklamama koje su emitovane u BiH tokom proteklih 12 godina. Na web stranici www.redbullremake.ba postavljeno je 26 reklama, pogledajte ih i izaberite onu koja vam se najviše sviđa. Skupite ekipu od maksimalno 6 ljudi i snimite sopstvenu verziju reklame koju ste izabrali.

Ne treba imati nikakvo prethodno iskustvo u pravljenju filmova. Mobitel, web kamera, profesionalna HD oprema, film,  koristite šta god hoćete kako biste snimili sliku i zvuk… Bitan je rezultat. Sve može dok god vam služi da izrazite svoju kreativnost.

Film ne smije biti duži od 60 sekundi, a fajl može biti u svakom uobičajenom formatu (.avi, .mpeg, .wmv, itd.), samo nemojte slati video kasete! Veličina fajla ne smije biti veća od 50 MB. Nije ograničen broj materijala koje možete poslati. Koliko god ih tvoja inspiracija i mašta može napraviti.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Kako učestvovati?

Takmičenje je otvoreno do ponoći subote 1. juna 2011. Svi zainteresovani za učestvovanje mogu ispuniti aplikacioni formular i uploadovati svoj remake na www.redbullremake.ba stranicu prije isteka roka kako bi žiri ocijenio njihov rad. Učesnici su obavezni popuniti sva obavezna polja u prijavnom formularu, u suprotnom prijave neće biti važeće. Naročito je važno navesti ime-prezime, ličnu e-mail adresu i odabrati lozinku. Samo se smiju koristiti reklame postavljene na www.redbullremake.ba. Neke druge Red Bull reklame globalnih kampanja koje ste možda negdje vidjeli neće biti prihvaćene.

Nagrade

Nagrada za najbolji film, Nagrada za najbolju režiju, Nagrada za najboljeg glumca, Nagrada za najbolju glumicu,Nagrada za najbolju scenografiju, Nagrada za najbolje kostime, Nagrada za najbolje specijalne efekte, Nagrada za najduhovitiji film, Nagrada publike… Jedna od njih može biti vaša.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Nagrade će dodijeliti Red Bull Remake žiri kojeg čine 5 filmskih gurua i bit će uručene na cermoniji sličnoj dodjeli Oscara, a bit će objavljene na www. redbull.ba. Obavještenje  o tome bit će poslano svim učesnicima i registriranim članovima 9. juna 2011. Nagrada za najbolji film je putovanje za sve članove ekipe na predstojeću Red Bull manifestaciju u Evropi ili ekvivalentna nagrada u novcu, zavisno o izboru pobjedničkog tima. Nagradu publike će presuditi svi oni koji se registriraju i glasaju na web stranici www.redbullremake.ba sve do završetka takmičenja.

Spremite se za svojih 5 minuta slave i vježbate svoj govor zahvale kada vas prozovu da primite nagradu. Zašto ne i cool pobjednička šetnja po crvenom tepihu sa rukama u džepovima.

Biti zvijezda nije lagan posao, ali i to mora neko raditi!

Detaljni uslovi učešća u ovoj promotivnoj aktivnosti mogu se pronaći na web stranici www.redbullremake.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...