VIDEO Robert De Niro: Imam neslužbenu vezu sa Sarajevom

- Advertisement -

Drago mi je što sam tu. Imam vezu sa Sarajevom i onim što se ovdje dešavalo početkom devedesetih godina, izjavio De Niro

Najveća zvijezda prve večeri otvorenja 22. po redu Sarajevo film festivala, holvudski glumac Robert De Niro stigao je na crveni tepih ispred Narodnog pozorišta u glavnom bh. gradu, javlja Anadolu Agency (AA).

De Niro se kratko zadržao na crvenom tepihu u razgovoru s novinarima, a potom se pozdravio s okupljenim fanovima koji su nosili njegove slike. Najsretnijima među njima se i potpisao na fotografije, a potom se uputio u Narodno pozorište, gdje će večeras, projekcijom restauriranog filma “Taksista” u kojem De Niro igra glavnu ulogu, festival biti zvanično otvoren. Upravo je holivudska zvijezda ovogodišnji SFF proglasio svečano otvorenim.

“Drago mi je što sam tu. Imam vezu sa Sarajevom i onim što se ovdje dešavalo početkom devedesetih godina. To je neka naša neslužbena veza. Interesovala su me mjesta koja sam gledao da su bila granatirana na televiziji. Bilo je veoma interesantno da dođem ovdje i danas obiđem ta mjesta”, rekao je De Niro na crvenom tepihu SSF-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća na Dolac Malti: Automobil se zabio u tramvajsko stajalište

Paralelna projekcija filma “Taksista” biće održana i u Ljetnom kinu “Metalac”, gdje će De Niru biti dodijeljena najveća nagrada festivala – “Počasno Srce Sarajeva” za životno djelo i izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

SFF, kao najveća regionalna filmska smotra Jugoistočne Evrope, tokom devet festivalskih dana, sve do 20. augusta ove godine, publici će na sedam lokacija predstaviti više od 220 filmova od kojih će čak njih 53 imati svoje svjetske premijere.

Budući da glavni grad BiH posebno zaživi za vrijeme festivalskih dana, i ove godine brojni ugostiteljski i drugi objekti smješteni u staroj jezgri grada radit će dokasno u noć.

Prvi SFF, održan 1995. godine, godinama koje su uslijedile ponio je titulu prestižnog međunarodnog festivala i najveće filmske smotre u regionu.

Slavni glumci John Malkovich, Gerard Depardieu, Kevin Spacey, Mickey Rourke, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Brad Pitt, Gael Garcia Bernal, Benicio del Toro samo su neke od brojnih svjetski poznatih zvijezda koji su protekle dvije decenije u okviru SFF-a posjetile Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Jaki udari vjetra srušili krovove s nekoliko objekata u Sarajevu

Nakon svečanog defilea crvenim tepihom u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvoren je ovogodišnji, 22. po redu Sarajevo Film Festival (SFF). U sali ispunjenoj brojnim gostima iz BiH, regije i svijeta, oči javnosti bile uprte su u holivudskog glumca Roberta de Nira koji je večeras gromoglasno dočekan na SFF-u.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra izjavio je kako nikada dosad nije vidio punije Narodno pozorište.

“Vjerujem da će ovogodišnji festival ostati u našim srcima. S nama je dragi gost kojeg sam ranije upoznao, imao sam tu čast. Počastotvan sam da sam ga ugostio u Sarajevu i vjerujem da će ovdje uživati”, rekao je Purivatra pozivajući slavnog glumca na pozornicu.

De Niro je, nakon višeminutnog aplauza koji mu je upućen, istakao je da je počastvovan što može biti ovdje i otvoriti ovogodišnji SFF u Sarajevu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...