Film

SFF: U programu pretpremijere Gala pet serija koje željno iščekuju gledatelji širom regije

0

U sklopu ovogodišnjeg programa pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledatelji širom regije i koje će se tek od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka podjela i visok nivo produkcije. Riječ je o serijama Besa, Senke nad Balkanom 2, Familija Markovski, Grupa i Jezero, koje će festivalska publika imati priliku ekskluzivno pogledati i susresti se s ekipama serija na festivalu u Sarajevu.

U programu pretpremijere Gala publika će imati priliku vidjeti od jednog od najpoznatijih britanskih scenarista Tonyja Jordana dolazi serija Besa, nastala u koprodukciji Srbije i Velike Britanije.

LIFE:  Dubrovački zimski festival traje do 6. januara, 160 programa na 20 lokacija

Iz Srbije dolazi druga sezona Senki nad Balkanom, Dragana Bjelogrlića, jedne od najboljih i najgledanijih serija na području bivše Jugoslavije. Prva sezona ove serije prikazana je pretpremijerno prije dvije godine na Sarajevo Film Festivalu, u istom programu.

U sklopu pretpremijera Gala bit će predstavljena druga sezona serije Familija Markovski, čija je prva sezona imala izuzetno veliku gledanost u Sjevernoj Makedoniji. Publika Festivala će također moći pogledati srpsku seriju Grupa, u čijem su središtu dramatični životi tinejdžera i tinejdžerki, i slovenački napeti detektivski serijal Jezero.

Facebook komentari


Martelat debituje za Slobodu protiv Sarajeva?

Previous article

Juniori Želje u Foči savladali MOL Vidi i Rijeku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Film