SLENDER MAN …On ulazi u glavu poput virusa koji vas tjera na zlo…

- Advertisement -

Horori su uvijek bili filmsko gradivo za one nešto hrabrije a kada je riječ o hororu temeljenom prema istinitom događaju čak se i onima najhrabrijima ledi krv u žilama. Ovog ljeta gledatelji i u BH kinima će imati priliku pogledati takav horor koji je na glasu kao jedna od najstrašnijih horor priča svih vremena! Radi se o najpoznatijem (ne)izmišljenom natprirodnom liku i svojevrsnoj horor ikoni Slender Manu.

Slender Man se prvi put pojavio 2009. godine u obliku jezivog mema i vrlo brzo je zaludio mlade širom  svijeta. Njegov lik munjevito se proširio internetom i postao ultimativni hit i izvor inspiracije za razne horor priče. Slender Man se povezuje s misterioznim nestajanjima, s najvećim strahovima i naravno – okrutnim stradanjima. Ova misteriozna figura koja se prikazuje kao tanki, neprirodno visoki čovjek bez glave i lica, potaknut će vas da se zapitate što je stvarnost, a što vaša mašta.

Film Slender Man uzburkao je strasti stvarnog zločina iz 2014. godine kada su, u američkom gradu Wisconsinu, dvije djevojke izbole svoju prijateljicu uz objašnjenje kako je ona bila žrtva Slender Mana. Film je inspirisan upravo tim događajem zbog čega je, u nekim dijelovima Amerike, čak zabranjen za prikazivanje.

Radnja Slender Mana odvija se u malom gradiću u Massachusettsu gdje četiri srednjoškolke izvode ritual sa ciljem razotkrivanja opasnog Slender Mana. Kada jedna od njih misteriozno nestane, djevojke počinju sumnjati da se radi o još jednoj žrtvi upravo Slander Mana.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Zastrašujući nestanci, smrt te konstantna opasnost i strah ostavit će vas prikovanima za vaša sjedala a još dugo nakon filma imat ćete osjećaj da vas netko promatra. Možete li ga vidjeti?

Slender Man u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, stiže na repertoar svih BH kina od 23.avgusta, i to multiplexa Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestara BH u Mostaru, Tuzli i Bihaću i Andrićgrad u Višegradu te kinima u Foči, Maglaju, Tesliću, Bijeljini, Doboju, Gradišci, Tešnju i Zavidovićima a nakon toga će obići ostatak kino dvorana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...