Speed 3 s Keanuom Reevesom?

- Advertisement -

Malo koji ljubitelj dobrih akcionih filmova se neće sjetiti filma Speed iz 1994. godine. Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper, Joe Morton i Jeff Daniels tih godina, a i mnogo poslije, bili su dovoljan razlog da se zavalite ispred ekrana i s kokicama uživate u akcionom spektaklu.

Radnja je poprilično jednostavna. U autobusu je bomba. Jednom kada autobus pređe 50 milјa na sat, bomba je aktivirana. Ako padne ispod 50, eksplodira. Tako jednostavna premisa za akcioni film po mišljenju mnogih filmadžija je gotovo idealna. Nema sumnje, hit film iz 1994. godine, Speed, jedan je od najbolјih filmova redatelja Jana de Bonta, kao i jedan od najbolјih filmova super zvijezde Keanu Reevesa. Već neko vrijeme strani mediji špekuliraju da će se snimati treći nastavak ovog akcionig filma s Reevesom u glavnoj ulozi.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Da li bi se režiser upustio u taj nastavak?

-Mislim da to zavisi od toga kakva je priča. Generalno, nisam veliki obožavalac nastavaka. U ugovoru sam imao obavezu da radim nastavak. Ako morate, onda trebate imati glumačku ekipu koja želi da se vrati, jer u suprotnom morate ispričati sasvim novi film. Uloga je odlično funkcionirala s njim (Keanuom Reevesom) i teško je pronaći drugog glumca kojemu bi tako dobro legla ta uloga, kazao je nedavno De Bont.

Iako je donekle neodređen oko toga da li se planira nastavak ili ne, režiser zvuči kao da bi se apsolutno ‘udvarao’ Keanuu Reevesu da se vrati ukoliko se Speed 3 ikada ostvari.

Reeves je od davne 1994. postao mega popularan glumac, a između ostalih odradio je i odlične akcijske uloge – u filmu The Matrix i John Wick. Što se tiče ovog posljednjeg, Reeves je nedavno izjavio da će snimati dokle god publika bude željela i dokle god ga noge budu nosile.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Što se tiče Matrixa, iako su određeni detalјi u vezi sa zapletom predstojećeg četvrtog filma poznati, i dalјe je veći dio misterija. Zna se da će Reeves ponoviti ulogu Neoa, uprkos tome što je lik naizgled ubijen tokom finala filma The Matrik Reloaded iz 2003.

Dok ne stignu vijesti o novom ‘Speed 3’ publika će moći vidjeti Reevesa na velikom ekranu u The Matrix 4 – 22. decembra 2021. godine, dok John Wick 4 treba da izaći 27. maja 2022.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...