Film

Spider-Man: Daleko od kuće (video)

0

Nastavak planetarnog stripovskog blockbuster serijala koji se radnjom nastavlja na Avengers: Endgame stiže na repertoar u terminu Svjetske premijere

 Ovog ljeta Spider-Man je uzeo odmor i s društvom otišao na put Europom. Spider-Man u svom najnovijem samostalnom filmu „Spider-Man: Daleko od kuće“ koji se radnjom direktno nastavlja na hit „Osvetnici: Završnica“ u BH kina dolazi u četvrtak 4. jula u terminu Svjetske premijere dok će ga oni nestrpljiviji imat priligu pogledati i dan ranije na pretpremijernim projekcijama 03. jula u svim multiplexima u BiH.

U međuvremenu održana je svjetska premijera u Hollywodu na kojoj su  glumci Tom Holland, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal i ostali imali priliku zablistati na crvenom tepihu.

U filmu Spider-Man: Daleko od kuće omiljeni čovjek pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor, družiti se s prijateljima i najbitnije, osvojiti MJ. Ali njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Tony Stark/Iron Man je poginuo, Kapetanica Marvel je nedostupna kao i većina ostalih Osvetnika. Spider-Man se mora pomiriti s gubitcima i preuzeti odgovornost. Pred Spider-Manom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez.

LIFE:  Seinfeld... Jerry Seinfeld... 23 Hours to Kill

U ulozi Petera Parkera u filmu reditelja prvog nastavka Jona Wattsa ponovno gledamo Toma Hollanda koji se savršeno pronašao u liku Spider-Mana, kao Nick Fury pojavljuje se opet fantastični Samuel L. Jackson dok je u ulozi Mysteria Jake Gyllenhaal koji se na ovaj način pridružio uistinu impresivnoj listi glumaca u Marvelovom svijetu.

Con film zvanični zastupnik studija Sony za BiH Spider-Man: daleko od kuće otvara u terminu svjetske premijere 04.jula u svim BH kinima i to multiplexima Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestarima u Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Bihaću, Ekranu Zenica te Andrićgrad u Višegradu te u kinima u Busovači, Novom Gradu, Prijedoru, Foči i Trebinju.

Spider-Man: Daleko od kuće pretpremijerno 3.jula a od dd 4.jula u svim kinima i u 3D, te 4DX formatima.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *