Film

Tarik Bičo dobitnik nagrade za najbolji film predviđanja budućnosti

0

Red Bull Futur IO je projekat koji Red Bull organizuje na globalnom niovu, a u Bosni i Hercegovini je realizovan uz kooperaciju sa Omladinskim Film Festivalom Sarajevo 

U organizaciji Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a uz podrškku Red Bull-a, organizovano je takmičenje za izbor najboljeg kratkog filma koji predviđa budućnost.

OFF je odlučio da pored glavne nagrade koju dodjeljuje Red Bull na globalnom nivou, nagradi najbolji bosanskohercegovački film koji predviđa budućnost.

Stručni žiri Omladinskog Film Festivala Sarajevo je jednoglasno odlučio da je film Tarika Biče najbolji film ovog takmičenja, koji je osvojio 500 KM te promociju svog filma u sklopu platformi OFF-a i partnerskih medija.

LIFE:  Opsadno stanje

Red Bull Futur IO je projekat koji Red Bull organizuje na globalnom niovu, a u Bosni i Hercegovini je realizovan uz kooperaciju sa Omladinskim Film Festivalom Sarajevo.

Projekat je inspirisan filmovima koji predviđaju budućnost, a pozivom za takmičenje, Red Bull je imao za cilj uključiti mlade ljude iz čitavog svijeta i učiniti ih djelom svjetskih ideja i razmišljanja.

Povodom ovog događaja u decembru i januaru OFF je organizovao događaje u Sarajevu i Tuzli gdje su se razmjenivale ideje iz budućnosti, a rezultat info sesija je više od 15 prijava iz Bosne i Hercegovine koje su objavljene na Red Bull Futur IO stranici.

Facebook komentari

Trbić: Sparsi su iznjedrili više od 40 bh. reprezentativaca, ali pomoći nema

Prethodni članak

 Službena zabilješka br. 21: Masovno izrabljivanje robota

Sljedeći članak

Možda će vam se svidjeti

Komentari

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još u rubrici Film