Top 10 glumaca koji nikad ne dožive kraj filma

- Advertisement -

Smrt je uvijek bila bitan dio filma. U većini žanrova smrt je nezaobilazni dio filma bilo u zapletu ili u raspletu.

Upravo zato je glumiti smrt za glumca podjednako velik izazov kao i glumiti ‘junaka’. Ipak, uvjereni smo da većina filmoljubaca dobro poznaje glumce koji uglavnom igraju glavne uloge i nikad ne umiru.

Ali, u filmskoj industriji postoje isto tako cijenjeni glumci koji nikad ne ‘prežive’ do kraja filma! I kao takvi grade vrlo uspješne karijere.

Naprimjer, engleski glumac Sean Bean jedan je od onih koji nije rekorder po broju ‘filmskih smrtnih stanja’, ali je zato u vrhu liste po brutalnim smaknućima koja su mu skončala ‘filmski život’, zbog čega je jedno vrijeme bio i predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Zanimljivo, među onima koji uvijek umiru nema nijedna glumica. Baš kao James Bond, holivudske glumice nemaju vremena za smrt!

Jedan od rekordera je glumac Gary Busey koji je na filmskom platnu umro više od 20 puta. Malo previše, zar ne!? Njegova smrt u filmovima postala je toliko uobičajena da su ga na nekim manifestacijama predstavljali na način: ‘Gary Busey! Živ je!’. Buseyja je u filmu ubila čak i slavna country pjevačica Dolly Parton u filmu ‘Wild Wild Texas Wind’. Parton je inače najdražesnija osoba na sceni, tako da trebaš biti jako loš lik da te ona likvidira. Buseyjevu smrt u svojim pjesmama opjevali su i slavni reperi Ice T i Snoop Dogg, a neki od popularnijih filmova u kojima je Busey ‘riknuo’ su ‘Predator 2’, ‘Smrtonosno oružje’, ‘Pakleni val’…

Glumac Lance Henriksen u ‘životopisu’ ima više od 30 smrtnih slučajeva. Jedan od zapaženijih načina njegove ‘smrti’ dogodio se u filmu ‘Hard Target’ kada mu je Jean Claude Van Damme ubacio granatu u gaće. Henriksen je ginuo i u filmovima ‘Vrisak 3’, ‘Terminator’, ‘Alien protiv Predatora’ i ‘Pumpkinheadu’.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar
Nicolas Cage

Nicolas Cage jedan je od onih koji zna stradati na poprilično bizarne načine. Naprimjer, u filmu ‘The Wicker Man’ žene okupljene u kultu stavile su mu na glavu kavez pun pčela. Teško je i zamisliti taku smrt. U filmu ‘Poljubac vampira’ izboden je kolcem, u ‘Leaving Las Vegasu’ umro je od alkohola, a u filmu ‘Kick-Ass’ poprilično je ‘izgorio’. Nema sumnje, Cage će nam u nastavku karijere prirediti još koju bizarnu smrt.

Nicolas Cage

Redatelji uvijek daju sve od sebe da ‘ubiju’ Johna Hurta. Ovaj slavni glumac doživio je smrt na ekranu čak 43 puta. Najgrublja smrt zadesila ga je u ‘Alienu’ gdje mu je čudovište izašlo iz stomaka. Čak je i ljubiteljima hard core horora to bilo mučno gledati. Da i smrt na ekranu može dobro doći, dovoljno govori podatak da je Hurt bio nominiran za Oscara u ‘Midnight Expressu’, a 2015. godine engleska kraljica dala mu je počasnu titulu ‘Sir John Vincent Hurt’.

Kao i u slučaju Seana Beana, čim u uvodnoj špici vidite ime Michaela Biehna, morate znati da uopće nije pitanje hoće li njegov lik biti ubijen, već kada će biti ubijen. Brutalno je ginuo u ‘Terminatoru’, u flmu ‘The Abyss’ nije eksplodirao već implodirao, upucan je u glavu u ‘Call Of Dutyju’… S druge strane, njegov bankovni računa je ‘krcat’, tako da mu svi savjetuju da nastavi raditi ono što najbolje zna – brutalno ginuti.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Zvijezdu ‘Sinova anarhije’ Tommyja Flanagana vjerojatno plaćaju po minuti. Što duže živi, to više košta. Flanagan je u dosadašnjoj karijeri imao više od 20 ‘smrtnih slučajeva’, a stradao je na različite načine. U ‘Čuvarima galaksije’ izbačen je u svemir, u ‘Hrabrom srcu’ ubijen je strijelom, baš kao i u ‘Gladijatoru’. Umro je neprirodnom smrću i u ‘Alienu protiv Predatora’, dok ga je u Sin Cityju ubila samurajska prostitutka.

Glumac Oscar Issac specijalizirao se za smrt u ‘Ratovima zvijezda’. On je pilot koji uvijek strada. Uz to, ‘krasi’ ga i veliki broj samoubojstava.

Tko bi rekao da je Mickey Rourke dosad ‘umro’ čak 33 puta! Većinom je bio propucan, npr. u filmovima ‘Killshot’, ‘Courier’, ‘Passion Play’, ‘F.T.W’, ‘Stormbreaker’, ‘Fall Time’ i ‘Domino’.

https://www.youtube.com/watch?v=KMOKJw2Z880

Legendarni reper Tupac Shakur upucao ga je u filmu ‘Bullet’ 1996., kao i Willem Dafoe u filmu ‘Once Upon a Time in Mexico’, a Samuel L. Jackson ispalio je na njega također nekoliko metaka u ‘White Sandsu’.

Glumac Danny Trejo uvijek izgleda kao da se može nositi s bilo kakvom opasnošću i nasiljem, ali izgled može biti zavaravajući. Likovi koje glumi uglavnom na kraju budu ubijeni na nasilan način poput recimo otkidanja glave u drugoj sezoni ‘Breaking Bada’.

Ovaj Top 10 ‘stručnjaka za smrt’ završit ćemo s glumcem s kojim smo i počeli. Sean Bean je toliko puta ‘umro’ u filmovima da je u jednom intervjuu rekao da neće više prihvaćati uloge u kojima ide u ‘zagrobni život’.

– Ne znam zašto su ljudi toliko opsjednuti smrću. Možda je ‘kvaliteta’ moje smrti fascinantna ljudima. Ne znam, kazao je Bean.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...