Neprepoznatljiva i neodoljivo dobra Nicole Kidman u novoj sezoni popularne serije

- Advertisement -

Uznemirujuća novozelandska priča

Prošle su četiri godine otkad je kriminalistička drama redateljice Jane Campion Povrh jezera (Top of the Lake) osvojila svjetski auditorij svojom pomalo uznemirujućom pričom o nestaloj djevojčici iz novozelandske zabiti. Serija je uznemirila duhove, gledatelji su se napokon uvjerili u neizmjerni talent glumice Elisabeth Moss (Momci s Madisona, Sluškinjina priča), a sada se vraća pojačana dvama velikim glumačkim imenima: Nicole KidmanGwendoline Christie (popularna Brienne of Tarth iz Igre prijestolja). Obje sezone ove BBC-jeve drame možete gledati u domaćoj streaming videoteci Pickbox od 18. rujna.

Nicole Kidman s perikom, bez porculanskog tena

Nakon četiri godine stanke i iznimno uspješne prve sezone, na male ekrane se u velikom sjaju vratila kriminalistička drama Povrh jezera: Kineskinja (Top ofthe Lake: China Girl).Osim intrigantne priče, druga sezona donosi i jedno zvjezdano pojačanje. OskarovkaNicole Kidman se seriji pridružila kao Julia, adoptivna majka djevojčice Marykoja je biološka kći detektivke RachelGriffin. Uloga je napisana posebno za Nicole Kidman, a jednu od najljepših žena svijetau novoj ulozi možete vidjeti bez šminke i zlatnih uvojaka. Sjedokosoji pjegavoj Kidman koja utjelovljuje neurotičnu posvojiteljicu i tek outanulezbijku uloga nevjerojatno pristaje jer prikazuje njezin talent u najsirovijem izdanju.

„Jane mi je rekla: ‘Želim da igraš ovaj lik. To je uloga u kojoj ćeš najviše zasjati’“, otkrila je Kidman o tome kako je dobila ulogu.

Iako su gledatelji nedavno imali priliku gledati Kidman u Oscarom nagrađenom filmu Lav (Lion), u kojem također glumi adoptivnu majku malenog indijskog dječaka, ovo je dijametralno suprotna uloga koja hrabro stupa na mračni teritorij ljudske psihe. Kompleksnost ove uloge se najviše podudara s njezinom hvaljenom izvedbom u Malim lažima (Big LittleLies) za koju je bila nominirana za nagradu Emmy.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Duga suradnja Kidman i Campion

Zanimljivo je napomenuti da je Povrh jezera jedina serija uz TwinPeaks koja je imala svoju specijalnu premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu, no i to da su dvije megatalentirane žene – Campion i Kidman – već surađivale. 1996. godine je Jane Campion režirala film Portret dame prema romanu Henryja Jamesa, a Kidman je uz Johna Malkovicha utjelovila glavnu ulogu, onuIsabel Archer.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

No dvije žene vrlo su bliske i u privatnom životu jer je Kidman kuma Campioninoj kćeri Alice Englert koja u Povrh jezera glumi Kidmaninu posvojenu kćerMary. Možda vam se ovo čini kao začarani krug privatnih i poslovnih prijateljstava i suradnji, ali lijepo je vidjeti darovitu ženu poput Nicole Kidman u izazovnim ulogama gdje fokus nije na izgledu, nego na dubinskoj psihološkoj karakterizaciji likova.

 Naziv serije: Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl)

Datum početka prikazivanja na Pickboxu: kompletna serija od 18.9.

Broj sezona: 1. i 2. sezona

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...