Veliki interes za Soul Train u Tuzli

- Advertisement -

Filmski projekat o muzičkom istraživanju u kojem je glavni protagonist FM Jam ekipa dugo očekivanu tuzlansku premijeru doživit će u petak 18.3.2016. godine. Pozivnica odavno nema, a režiser filma Nermin Hamzagić uoči tuzlanske premijere koju s nestrpljenjem očekuje, kaže kako je zbog svega toga veoma uzbuđen.

“Veza hip hopa i Tuzle je neraskidiva. FMJAM postavio je temelje bh. hip hop scene. Raduje me veliki interes i dodatne projekcije. Vidimo se u Tuzli, kaže Hamzagić.

Frenkie, Soul, Kontra i Billain proveli su četiri dana na šinama, obišli Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo, Konjic i Mostar, upoznali brojne muzičare i sve to zabilježili u svom pokretnom studiju.

Na svom su putovanju upoznali banjalučku Slam Poetry ekipu, u Zenici svirali sa orkestrom i horom KUD “Željezara” Zenica, u Sarajevu gostovali Filharmoniji, te su obišli Titov tajni bunker u Konjicu gdje im je domaćin bio general Edo Maajka, da bi na kraju u Soul Trainu ugostili talentovanog pjevača sevdaha Božu Vreću.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Sve to i još mnogo toga je upakovano u ovaj dokumentarac koji je osmislio i režirao Hamzagić, a producirala sarajevska produkcijska kuća SCCA/Pro.ba u koprodukciji sa Red Bull Media House iz Austrije.

“Nakon premijere na Sarajevo Film Festivalu i prikazivanja filma u Zenici, “Soul Train” konačno stiže u Tuzlu. Rad na filmu bio je vrlo uzbudljiv i inspirativan, prvi utisci i kritike su pozitivne. Radujem se što u narednom periodu planiramo film prikazati i u drugim bh. gradovima, dodaje Hamzagić.

O Frenkiju ima samo riječi hvale. Drago mu je, kaže, što je s njim imao priliku upoznati se i raditi.

“Također, i sa Billainom, Kontrom i naravno Dj Soulom. Sound track filma “Gdje god su moji” odlično je prihvaćen kao i “Sahtijan” Bože Vreće i Billaina, sve to ukazuje da smo napravili dobar film. Cilj našeg putovanja  je bilo istraživanje i susret sa drugim muzičarima, u različitim gradovima Bosne i Hercegovine jer muzika je važan pokretač u društvu, i čini našu stvarnost podnošljivijom, ističe Hamzagić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Podsjećamo, premijera filma bit će održana u Kamernoj sceni (Dom mladih) Tuzla, u petak 18.3.2016. godine sa početkom u 20:00. Ulaz na premijeru biće samo sa pozivnicama koje su najtraženija roba u Tuzli ovih dana. Nakon filma u klubu Palma (Dom mladih) održat će se i Soul train party na kome će nastupiti FM Jam DJs, a ulaz u klub će biti slobodan.

Veliki broj mladih ljudi koji nije uspio doći do svoje pozivnice za tuzlansku premijeru, film mogu za vikend (subota i nedjelja 19. i 20. marta) pogledati u Kino Kaleidoskopu u Tuzli. Film će se prikazivati u terminu od 15:30, a oba dana, ulaz na projekcije u Kinu Kaleidoskop se neće naplaćivati.

Soundtrack filma:

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...