Video: Angry birds film 2!

- Advertisement -

Najpoznatije ptice iz video igara vraćaju se na velika platna i u BH kinima ovoga ljeta

Nakon velikog uspjeha filmske ekranizacije jedne od najpopularniji video igara svih vremena, „Angry Birds Film“ dobiva svoj očekivani nastavak – „Angry Birds Film 2“ koji u kina stiže ovog avgusta! Šta nas tačno očekuje ovog ljeta pogledajte u prvoj kino najavi filma!

Radi se o filmu snimljenom prema jednoj od najpopularnijih video igara o najsimpatičnijim ljutim pticama na svijetu. Prvi film iz 2016-te uspješno je prenio tu popularnost na velika platna.

Zbog nezapamćene popularnosti video igre, njegov veliki kino uspjeh bio je potpuno očekivan. „Angry Birds Film“ iza sebe je ostavio velik broj zadovoljnih gledatelja, i onih malih ali i onih većih. Naime, „Angry Birds Film“ se od početka postavio kao film za cijelu porodicu i sve generacije. Od njegovog nastavaka se ne očekuje ništa manje.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

U filmu „Angry Birds Film 2“ rat, koji između ptica i svinja i dalje traje, biva prekinut s pojavljivanjem treće, zajedničke, opasnosti. Naši poznati junaci Crveni, Žuti i Bomba susreću se s potpuno novim neprijateljem koji želi preuzeti otok. Ovaj put ptice i svinje moraju sarađivati jer jedino zajedničkim snagama mogu pobijediti prijetnju koja im se približava.

„Angry Birds Film“ je živahan, živopisan i izrazito humorističan animirani film za sve generacije gledatelja. U domaćim kinima publika će uz uobičajenu sinkroniziranu moći pogledati i originalnu verziju filma u kojoj su glasove posudili popularni glumci Peter Dinklage, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Jason Sudeikis, Awkwafina… Film su režirali Tony Leondis i John Rice, a scenarij je napisao Peter Ackerman. Film će se prikazivati i u 2D i u 3D verziji.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Video igra „Angry Birds“ globalni je fenomen koji je, možemo reći, zaludio svijet.

Radi se o mega-popularnoj franšizi video igara nastaloj u decembru 2009. godine koja je od tada doživjela pravu eksploziju i proširila se s mobilnih uređaja na igraće konzole i osobna računala.

S preko tri milijarde preuzimanja igrice na svim platformama nosi titulu apsolutnog rekordera u broju „downloada“ neke besplatne igre u istoriji. Sama igra nazvana je najvećim uspjehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije. Stoga nije ni čudo da filmske realizacije nižu ovakve uspjehe.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...