Event & ZabavaFilm

FEST Beograd: “Mater” Jure Pavlovića najbolji regionalni film

0

Bosanskohercegovačka koprodukcija „Mater“ reditelja Jure Pavlovića osvojila je nagradu „Nebojša Đukelić“ za najbolji regionalni film na 48. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST u Beogradu.

Jure Pavlović je hrvatski reditelj i scenarist koji se 2015. godine proslavio osvajanjem nagrade Evropske filmske akademije za kratki film „Piknik“.

„Mater“ donosi priču o Jasni, koju je utjelovila Daria Lorenci-Flatz, koja nakon što dobije vijest o terminalnoj bolesti majke Anke, koju tumači Neva Rošić, koja živi sama u selu u dolini Neretve, ostavlja svoj užurbani porodični život u Njemačkoj i odlazi u posjetu majci kako bi, između ostalog, omogućila njenu prisilnu hospitalizaciju. Međutim, posjeta se produžava te na vidjelo počinju izlaziti stare porodične tajne koje će ih obje natjerati da preispitaju narušene porodične odnose.

LIFE:  Tom & Jerry slave 80 godina

Bh. producent filma je Srđan Šarenac i Novi Film, a film je podržala i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Distributer filma je Syndicado Film Sales. Kino distribucija filma u Bosni i Hercegovini će biti u 2020. godini.

Facebook komentari


[video] Prije 38 godina na Koševu je odigrana utakmica na kojoj je bilo najviše gledatelja u historiji BiH

Previous article

Preminula Beba Selimović, interpretatorka sevdalinki

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *