Animirani video: Verstappen se prisjetio početaka karijere i meteorskog uspona

- Advertisement -

Zvijezda Red Bull Racinga, Max Verstappen, u intervjuu za video serijal „For Real“ govorio je kako mu je bilo kao najmlađem F1 vozaču u historiji, te kako je pobijedio u debitantskom nastupu za svoj sadašnji tim. Zanimljiva kombinacija intervjua i animiranih scena otkriva govorljiviju stranu vozača inače poznatog po fokusiranosti na takmičenje.

U 3. epizodi serijala „For Real“, vozač sa deset pobjeda u Formuli 1 priča svoju priču vlastitim riječima – iskreno, s dozom humora i uz pomoć animirane verzije samog sebe.

Verstappen, koji sada ima 23 godine, u centru je pažnje još otkako je sa svega 17 godina postao najmlađi vozač Formule 1 u historiji. Očekivanja od njega su uvijek bila velika, a to se samo pojačalo kada je sa 18 godina i 228 dana starosti na VN Španije 2016 postao i najmlađi pobjednik F1 utrke. No, iz videa je jasno da uživa u zabavi, kao i u odgovornosti svoje situacije.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

U intervjuu se prisjeća i nekih ironičnih strana svog statusa F1 fenomena – kao što je činjenica da su ga skoro godinu dana drugi morali voziti svugdje mimo F1 staze, jer nije imao vozačku dozvolu. Takođe je otkrio i kako je iz vedra neba saznao da će se pridružiti timu Red Bull Racinga.

U sedmominutnom videu se pojavljuju i animirani likovi drugih osoba, poput Maxovih roditelja ili Helmuta Marka, savjetnika Red Bull Racinga.

No, vrhunac je Verstappenova priča iz prve ruke o njegovoj prvoj pobjedi u Formuli 1, 2016. godine u Barceloni. Od te prve pobjede, Verstappen je redovno postizao i više od očekivanog. On očekuje da će u sezoni 2021 biti u odličnoj formi, uz opušten stav i povjerenje u svoj bolid.

„Zapravo je bilo vrlo lijepo prisjetiti se moje prve pobjede“, rekao je Verstappen. „To nije nešto što bih inače radio, osim ako me neko ne zamoli. Ali, zanimljivo je koliko se malih stvari sjetite. Čini se kao da je to bilo davno, jer ovih dana započinjem svoju sedmu sezonu u Formuli 1, ali nadam se da ćete i vi uživati u ovom prisjećanju sa mnom.“

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se MUP ZDK: Važne upute pred sutrašnji meč BiH-Ukrajina

Nova sezona Formule 1 otvorena je proteklog vikenda utrkom za VN Bahreina, na kojoj je Verstappen zauzeo drugo mjesto iza aktuelnog prvaka Lewisa Hamiltona. Red Bull Racing ove godine ima šampionske ambicije, a po onome što se moglo vidjeti u Bahreinu – one nisu nimalo neutemeljene.

U svakoj epizodi serijala „For Real“, vrhunski sportisti kroz zabavne animacije dijele najzanimljivije priče, uzbudljive doživljaje i nevjerovatne trenutke iz svojih dosadašnjih karijera.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...