Ferrari započeo testiranje motora za 2014. godinu

- Advertisement -

Luca Marmorini, šef odjela za razvoj motora i elektronika u Ferrarijevoj Formula 1 ekipi potvrdio je da su već započeli sa dyno testiranjima V6 motora predviđenog za 2014. godinu.

Shodno ranije usaglašenim pravilima, u Formula 1 šampionatu u 2014. godini koristiti će se V6 motori sa turbo punjačima, što će biti prilična promjena za sve timove. Samo 3 proizvođača trenutno imaju u razvoju motore za 2013. godinu, i vjerovatno će tako i ostati. Četvrti proizvođač, kompanija PURE, ranije je objavila da zbog nedostatka financijski sredstava neće uspjeti razviti na vrijeme motor za 2014. godinu, tako da će F1 timovi u 2014. godini moći birati između Ferrari, Mercedes i Renault V6 turbo motora.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Mercedes i Renault su već i ranije objavili da njihov razvoj ide prema planu, a iz Ferrarija se do sada nisu oglašavali.

Marmorini tvrdi da razvoj teče po planu, iako su pod dodatnim pritiskom jer paralelno sa razvojem za 2014. godinu, moraju pratiti razvoj bolida u ovoj sezoni, kao i pripremati bolid za 2013. godinu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...