Ferrarijevi šefovi naredili istragu

- Advertisement -

NeilBridge_Ferrari_F1_Mechanics

Nije samo Alonso razočaran perfomansama Ferrarijevog bolida, jer izgleda nisu ni ostali u Maranellu. Domenicali je naredio istragu, a Montezemollo koji je prvobitno javno naružio Alonsa, sada je priznao da bi vjerovatno i on bio ljut, i da jeste ljut zbog sadašnje situacije.

“Alonso je sličan meni, on želi da pobjeđuje. Proteklih godina je Alonso dao jako puno timu i zahvalan sam mu zbog toga. On želi da mu Ferrari da na rapolaganje bolid sa kojim se može boriti za titulu. To trenutno nije tako i moramo istražiti zašto nije tako. Slažem se sa njim u tom pogledu, ali se ne slažem sa riječima koje je koristio”- izjavio je predsjednik Ferrarija.

Alonso je nakon utrke u Mađarskoj na pitanje novinara šta bi volio da dobije za rođendan u šali odgovorio da bi najviševolio dobiti bolid od konkurenata na stazi kako bi se mogao boriti za titulu. Ova izjava nije dobro prošla u Maranellu pa se Alonso odmah naša na meti kritika.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Ipak i u Ferrariju su svjesni da nešto nije kako bi trebalo biti. Domenicali je zato naredio istragu, te je oformljen poseban tim koji će istražiti uzroke zašto su perfomanse u utrci Ferrarijevog bolida drastično opale. Sve do Silverstona, Ferrari je imao bolid koji je bio vrlo konkurentan u utrci ali je trebalo popraviti perfomanse u kvalifikacijama. Međutim, od trke u V.Britaniji, Ferrari sve više gubi priključak za ostalima.

Iako se čuju izjave i opravdanja da je opet kriv aerodinamički tunel koji još uvijek ne daje tačne podatke, ovi argumenti padaju u vodu, jer Ferrari već od prošle godine koristi Toyotin aero tunel. Zapravo, bolid za 2014. godinu je u potpunosti konstruisan koristeći upravo Toyotin aero tunel.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Drugi, mnogo očigledniji razlog su nove konstrukcije Pirelli guma, na koje je izgleda Ferrari postao posebno osjetljiv. Od kako je Pirelli počeo mijenjati konstrukciju i uvoditi novu, Mercedes je postajao sve snažniji a Ferrari tonuo dublje i dublje. Interesantno je i da se napredak Mercedesa poklapa sa periodom nakon nelegalnog testiranja zbog čega je Mercedes i “kažnjen” opomenom.

Istorija će pokazati, ali sada za mnoge koji analiziraju sadašnju situaciju, napredak Mercedesa u posljednjim utrkama može biti samo rezultat nelegalno testiranja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...