Formula 1: Sainz u Ferrari, Ricciardo u McLaren

- Advertisement -

Španjolski vozač Carlos Sainz u pregovorima je s momčadi Ferrarija i nabliži da od sljedeće sezone bude angažiran kao zamjena za Nijemca Sebastiana Vettela, dok bi Australac Daniel Ricciardo u takvom raspletu mogao sjesti za upravljač McLarena umjesto Sainza, prenose brojni talijanski, španjolski i britanski mediji.

Ferrari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastianom Vettelom nakon šestogodišnje suradnje, što je pokrenulo lavinu špekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima također prestaju obveze prema momčadima na kraju ove godine.

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainz i Ferrari su već u poodmakloj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Daniel Ricciardo je u posljednjoj godini ugovora s Renaultom, s kojim se povezuje Španjolac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renaulta osvojio naslove svjetskog prvaka 2005. i 2006.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

“Mogu zamisliti scenarij u kojem Sainz ide u Ferrari, Ricciardo završava u McLarenu, a svoje sjedalo u Renaultu ostavlja Alonsu”, izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundle, a danas komentator utrka formule 1 za Sky Sports, prenosi Hina.

Sainz je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u ukupnom redoslijedu, a osvojivši treće mjesto na Velikoj nagradi Brazila donio je McLarenu prvo mjesto na pobjedničkom postolju od 2014. Ono što Španjolcu još nedostaje u biografiji je pobjeda, a s 22-godišnjim Monegašaninom Charlesom Leclercom činio bi jednu od najmlađih i najdarovitijih kombinacija u formuli 1.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Ostaje za vidjeti i što će na kraju sezone učiniti četverostruki svjetski prvak, 32-godišnji Nijemac Sebastian Vettel, koji je u svom priopćenju dao naslutiti da bi mu ovo mogla biti i posljednja godina za upravljačem u formuli 1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...