Formula 1: Velika nagrada Belgije krajem augusta bez publike

- Advertisement -

Trka šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Belgije može se održati u prvobitno planiranom terminu krajem augusta, objavila je u petak vlast u belgijskoj regiji Valoniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što su u Belgiji prošlog mjeseca zabranjeni svi masovni događaji u cijeloj zemlji do 31. augusta zbog pandemije novog koronavirusa, trka Formule 1 zakazana za period od 28. do 30. augusta na stazi Spa-Francorchamps bila je pod znakom pitanja. Zbog toga su organizatori trke obustavili prodaju ulaznica.

“Velika nagrada Belgije može se održati iza zatvorenih vrata, kao i svi treninzi za trku“, rekao je u petak Elio Di Rupo, predsjednik frankofone regije Valonije.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Objava je uslijedila dva dana nakon što je Vlada Belgije dopustila da se od naredne sedmice sportski treninzi na otvorenom mogu početi održavati uz nadzor trenera. Di Rupo je kazao i da će se staza ponovo otvoriti za profesionalnu praksu 18. maja.

“Međutim, obje dozvole vrijede samo pod uslovom da se strogo poštuju socijalna distanca, higijenske i sanitarne mjere“, naglasio je Di Rupo.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Organizatori trke sada trebaju zaključiti ugovor s Liberty Medijom, vlasnikom Formule 1, kako bi se utrka zaista i održala.

“Oduševljeni smo ovom odlukom. To je bila jedina moguća opcija u ovom trenutku. Bićemo posebno pažljivi u pogledu poštovanja zdravstvenih uputstava koja je izdalo Nacionalno vijeće za sigurnost“, rekla je Vanessa Maes, generalna direktorica trke za VN Belgije.

Formula 1 planira konačno početi sezonu 2020. godine trkom za Veliku nagradu Austrije, koja bi se trebala održati 5. jula, naravno bez prisustva publike.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...