Max Verstappen: Slavlje dok sam u bolnici je nepoštovanje i nesportski, ali idemo dalje

- Advertisement -

Britanski vozač Lewis Hamilton pobijedio je na današnjoj trci Forule 1 koja je vožena za Veliku nagradu Velike Britanije. Deseta trka sezone Formule 1 vožena je na stazi Silverstone u Northamptonshitu, a obilježila ju je nesreća u koja se na sreću završila bez težih posljedica. Vodeći u generalnom poretku Max Verstappen je u bolidu Red Bulla krenuo s prve startne pozicije, a Hamilton je u Mercedesovom bolidu napao već u prvim zavojima nakon čega je kontaktom praktično izgurao Verstappena sa staze zbog čega je ovaj izgubio kontrolu nad bolidom te je udario u zaštitnu ogradu pored staze. Zbog predostrožnosti je prevezen u bolnicu, a trka je nakratko bila prekinuta.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Hamilton je zbog ovoga kažnjen samo sa deset sekundi što je među ljubiteljima ovog sporta na društvenim mrežama izazvalo salve negodovanja, a posebno zbog toga što je Hamilton slavio po završetku utrke ne pokazujući pritom ni minimum poštovanja prema Verstappenu koji je u to vrijeme bio u bolnici.

Reagirao je i sam Verstappen koji je nakon svega kazao da mu je prije svega drago da je dobro, ali je razočaran kaznom od svega deset sekundi za ovaj “opasan potez Hamiltona”.

“Proslava nakon utrke dok ste još u bolnici je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje”, kazao je Verstappen.

Na drugom mjestu u Velikoj Brotaniji završio je vozač Ferrarija Charles Leclerc, a na najnižu stepenicu podija kao trećeplasirani se popeo Mercedesov vozač Valtteri Botas.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Verstappen ostaje u vodstvu generalnog poretka vozača sa 185 sakupljenih bodova. Hamilton sada ima 177 bodova i do kraja sezone se očekuje neizvjesna borba za titulu.

Neizvjesna je borba i u konkurenciji konstruktora jer tim Red Bulla na prvom mjestu ima 289 bodova, a Mercedes samo četiri manje.

Naredna trka Formule 1 je Velika nagrada Mađarske i na rasporedu 1. avgusta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...