Montoya : “IndyCar sada nudi bolje utrkivanje od Formula 1 šampionata

- Advertisement -

2012_JuanPabloMontoyaInGarage_1600x800

Montoya je Formula 1 šampionat napustio 2006. godine, da bi karijeru nastavio u američkom NASCAR šampionatu. Montoya sada vozi u IndyCar šampionatu, za kojeg ima samo riječi hvale. Kao što se od njega i naviklo, bez dlake na jeziku je kritikovao sadašnji F1 šampionat, i to u nekoliko navrata.

Montoya tvrdi, a sa njim će se složiti i veliki broj Formula 1 fanova, da sadašnja Formula 1 nije ni malo zanimljiva. Čak je i dosadna, a Montoya tvrdi da se trenutno puno bolje utrkivanje događa u IndyCar gdje on sada nastupa. Nedavno je kritikovao i DRS sistem koji se koristi u Formuli 1, slikovati ga opisavši da je korištenje DRS u utrkivanju “kao kada bi Picassu dali Photoshop da crta svoje slike”.

Montoya : Formula 1 je dosadna, ali to je uvijek i bila

“Pokušao sam gledati Veliku Nagradu Kine. Gledao sam punih 5 krugova, a onda sam isključio TV. Formula 1 je jednostavno dosadna. No ona je uvijek bila takva, previše oslonjena na tehnologiju a ne na umijeće vozača. Mislite da je Alonso sada iznenada zaboravio voziti? Da je izgubio talent? Nisu ni sama sadašna pravila toliko dovela do sadašnje situacije. Formula 1 je dugo već previše ovisna o tehnologiji. Mislim da se sada možete gledati puno bolje utrkivanje u IndyCar nego u Formula 1 šampionatu.” – Izjavio je Montoya za Auto Motor und Sport.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...