Formula 1Life news

Najava za VN Miamija: Bolid Red Bull Racinga na ulicama New Yorka

0
Najava za VN Miamija: Bolid Red Bull Racinga na ulicama New Yorka, Life.ba

Stanovnici Velike Jabuke nedavno su imali priliku da na ulicama svoga grada na djelu vide čuveni bolid RB7, s kojim je Red Bull 2011. godine odbranio šampionsku titulu. Automobil je vozio Manhattanom i Wall Streetom, a sve u sklopu najave trke za VN Miamija naredne godine.

Najava za VN Miamija: Bolid Red Bull Racinga na ulicama New Yorka, Life.ba

Ekipa Red Bull Racing Honde u New York je u prvoj polovini oktobra dovezla svoj bolid RB7, s kojim su 2011. osvojili prvenstvo u Formuli 1. Cilj je bio da fanovima demonstriraju šta mogu očekivati kada „najbrži cirkus na svijetu“ naredne godine posjeti Floridu zbog trke za Veliku nagradu Miamija 2022.

Max Verstappen i Sergio Perez će u prvoj sedmici maja sljedeće godine nastupiti na trci na stazi Miami International Autodrome, izgrađenoj specijalno za taj inauguralni događaj.

No, prije nego što dođe vrijeme za to, nešto sjevernije na istočnoj obali SAD-a, prolaznici na Manhattanu su prije nekoliko dana imali priliku da vide bolid RB7 u punom sjaju, dok je jurio niz dugačke pravce uz rijeku Hudson.

LIFE:  Tokom ekstremnih vrućina voda nije dovoljna; ove namirnice mogu da nadoknade izgubljene elektrolite

Najava za VN Miamija: Bolid Red Bull Racinga na ulicama New Yorka, Life.ba

Šampionsko vozilo stiglo je i do ulica Manhattana, krstarilo čuvenim Wall Streetom i susrelo žute taksije, jedan od najprepoznatljivijih simbola „grada koji nikad ne spava“.

Vozački tandem Red Bull Racing Honde će se 2022. godine takmičiti na 5,411 km dugoj stazi oko Hard Rock stadiona u predgrađu Miami Gardens, domu Miami Dolphinsa, poznatog tima američkog fudbala.

Miami će biti 11. lokacija u SAD-u na kojoj će se održati trka Formule 1, od pokretanja F1 prvenstva 1950. godine. Vozači će imati priliku da se dokažu vozeći maksimalnom brzinom od oko 320km/h, na stazi sa 19 zavoja, tri pravca i potencijalom za tri DRS zone.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like