Pirelli: “M.Schumacher je najiskusniji test vozač za gume. Želimo da radi za nas”

- Advertisement -

Pirelli već par mjeseci pokušava naći vozača koji će raditi kao test vozač za narednu sezonu. Njihov dosadašnji testni vozač, Alguersuari, dobio je ugovor i sljedeće godine će nastupati u šampionatu, pa Pirelli mora zaposliti nekog drugog.

Idealno rješenje za Pirelli javilo se kada je Hamilton potpisao za Mercedes, a prije 2 dana Michael Schumacher objavio svoje povlačenje iz Formule 1. Schumacher je sada slobodan, ali ne djeluje pretjerano zainteresovan da nastavi dalje. Ipak, ko bi mogao biti bolji testni vozač za gume od njega. Najiskusniji je trenutno F1 vozač, sa nevjerovatno velikim iskustvom,. uz to i od ranije je poznat kao vozač koji daje najbolje informacije inžinjerima na testiranjima. Rezultat je to naravno iskustva ali i toga da je sam Michael mehaničar (to mu je stručna sprema, i završena škola).

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Paul Hembery, iz Pirelli želi ponuditi ugovor Michaelu, naravno ako on na to pristane: “Mislim da je Michael Schumacher najiskusniji i najbolji test vozač za gume u istoriji Formule 1. Niko ne može to bolje raditi. Ako mu dosadi izležavanje u Švicarskoj, imamo posao za njega. Međutim, mi mu ne možemo plaćati 30 miliona eura, koliko je do sada primao. To će biti posao koji će biti više iz ljubavi nego iz financijske koristi. Ako je Michael zainteresovan, spremni smo mu poslati ponudu”

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...