Formula 1Life news

Predstavljen novi F1 RB16B bolid

0
Predstavljen novi F1 RB16B bolid, Life.ba

Danas su objavljene prve studijske fotografije RB16B u kultnoj boji ekipe. Otkrivanje novog F1 bolida tima dolazi uoči njegovog prvog pojavljivanja na stazi kada će ga Max Verstappen i Sergio Perez prvi put “provesti” kroz službeni dan snimanja. Na prvi pogled, prve fotografije novog bolida možda sugeriraju da se tokom zime nije previše toga promijenilo. Naprotiv, daleko je od toga. Posada visokokvalificiranih dizajnera cijele zime nije se izležavala na udobnim jastucima, a “ispod haube” RB16B sadrži obilje promjena. Jedna od glavnih je ispod poklopca motora.

Predstavljen novi F1 RB16B bolid, Life.ba

Dan snimanja na Silverstoneu ne samo da će medijima i partnerima pružiti bolje snimke RB16B, već će i “Bikovima” dati prvu naznaku o tome šta mogu očekivati u sezoni pred njima.

Dan će biti od posebne važnosti za testnog i rezervnog vozača Alexa Albona koji će osim vožnje RB15 za vrijeme snimanja biti uveliko uključen u prikupljanje povratnih informacija na RB16B. Ostalo je još nešto više od dvije sedmice do testiranja i nešto više od mjesec dana dok se nova zvijer ne oslobodi.

LIFE:  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu poziva građane na oprez zbog nuđenja lažnih američkih viza

Podsjećamo, nakon Hondine odluke da na kraju sezone 2021. napusti Formulu 1 kao proizvođač motora, Red Bull je nedavno postigao dogovor s Honda Motor Co Ltd da koristi tehnologiju pogonskih agregata Honda F1 od početka sezone 2022. godine. Red Bull i sestrinski AlphaTauri nastavit će se tako utrkivati s Hondinim pogonskim jedinicama od sljedeće sezone pa sve do kraja 2024. godine.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like