Sebastian Vettel u Ferrari F1: Sve je crveno, svi su u crvenom VIDEO

- Advertisement -
Sebastian Vettel u Ferrari F1
Sebastian Vettel u Ferrari F1

Sjeća se kako je kao dječak dolazio u Maranello, ali biti tamo zvanično kao dio Ferrari F1 tima fantastično je, kaže novi član Ferrari Formula 1 tima Sebastian Vettel. Posebno je iskustvo, kaže voziti bolid, upoznati ekipu….Sve je drugačije, sve je crveno, svi su u crvenom, zaista je nešto posebno, radujem se izazovima koji nas čekaju naredne godine, dodao Vettel koji ovih dana upoznaje svoje nove prijatelje. Pogledajte video.

Muški Portal

Za slučaj da vam je promaklo: 

Bili smo tamo: Maranello, Ferrari muzej i pjesma propetog konjića (ekskluzivna fotoreportaža)

ŽIV JE: Ferrari 125 S iz 1947, prvi propeti konjić (foto)

Dobar automobil jednako je “sigurica”: Sve one padaju na Ferrari, baš sve #video

Ferrari proslavio 60. rođendan #foto #video

Sebastian Vettel u retrovizoru

Juli 2008 – Sebastian Vettel potpisuje za Red Bull Racing

Nakon brojnih impresivnih rezultata koje je ostvario u ekipi Toro Ross, Vettel postaje timski kolega Mark Webbera u Red Bull Racing ekipi 2009., i dolazi na mjesto David Coultharda koji se povlači iz Formule 1.

Septembar 2008 – Prva pobjeda za Toro Rosso

Svega dva mjeseca nakon što je potpisao za Red Bull Racing, Sebastian Vettel slavi prvu F1 pobjedu u Monzi, gdje u izrazito teškim uslovima i kišnom vremenu postaje majmlađi pobjednik u istoriji F1. Velika nagrada Italije i pobjeda za Toro Rosso postaje tako jedna od najvećih priča.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Mart 2009 – Vettelov debi za Red Bull Racing

Kontakt i kazna nakon utrke epilog su vrlo teškog debija za Red Bull Racing. Sebastian Vettel bio je na drugom mjestu, ali ga je sudar sa Robert Kubicom u BMW Sauberu skupo koštao pred sam kraj utrke.

April 2009 – Prva pobjeda za Red Bull Racing

U trećoj utrci sezone, Sebastian Vettel ostvaruje drugu F1 pobjedu na Velikoj nagradi Kine. Bila je to spektakularna pobjeda nad dominantnim Jenson Buttonom i najava velikih stvari koje tek slijede u Formuli 1.

Novembar 2009 – Pobjede dolaze

Sebastian Vettel ne popušta Jenson Buttona u sezoni 2009. Slijedi nova pobjeda na otvaranju Abu Dhabi Grand Prixa, dva mjesta na podijumu za Red Bull Racing i jasan signal da pobjede dolaze.

Novembar 2010 – Najmlađi svjetski prvak

Pobjeda Sebastiana Vettela na utrci za Veliku nagradu Brazila osigurala je Red Bull Racing ekipi prvu konstruktorsku titulu. Sedmicu kasnije, pobjeđujuje u Abu Dhabiju i tako ostavlja Fernanda Alonsa i Marka Webbera iza sebe u vozačkom poretku, a postaje najmlađi prvak svijeta u Formuli 1 ikada.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Oktobar 2011 – Dvostruki prvak svijeta

Sezona 2011. bila je sezona potpune dominacije. Sebastian Vettel ostvario je 9 pobjeda u 15 utrka i četiri utrke prije kraja osvaja drugu titulu prvaka svijeta. Nije se tu zasutavio već je odlučio ići do kraja. Sezonu završava sa 11 pobjeda, 15 pole pozicija, a stiže i druga konstruktorska titula prvaka svijeta za Red Bull Racing.

Novembar 2012 – Treća titula

Dolazi i treća titula prvaka svijeta. Vettel je preuzeo tron od velikog Ayrtona Senne i postao najmlađi trostruki šampion u istoriji Formule 1.

Oktobar 2013. Vettel postaje legenda

Sebastian Vettel postao je Formula 1 legenda zahvaljujući činjenici da je četiri puta uzastopno osvajao titulu prvaka svijeta. Veliki uspjeh prolavio je žestokim paljenjem guma na bolidu nakon utke za Veliku nagradu Indije.

Novembar 2013 – Rekordna godina

Bila je to godina u kojoj su „padali“ rekordi. Sebastian Vettel ostvario je devet uzastopnih pobjeda.

Oktobar 2014 – Kraj jedne ere

U nedjelju ujutro na utrci za Veliku nagradu Japana, Sebastian Vettel obavještava Infiniti Red Bull Racing da će napustiti ekipu na kraju sezone 2014. Bilo je to veličanstveno partnerstvo sa 38 pobjeda, 44 pole pozicije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...