[video] Max Verstappen i Christian Horner rekapitulirali sezonu 2021

- Advertisement -

Novi svjetski šampion u Formuli 1 i šef tima Red Bull Racing Honde sastali su se u fabrici u Milton Keynesu, te se prisjetili najvažnijih trenutaka ove fenomenalne sezone „najbržeg cirkusa na svijetu“.

U videu njih dvojica komentarišu najbitnije trke i odlučujuće trenutke iz cijele sezone, a takođe su „pozdravili“ i prokomentarisali Hondin motor koji ih je nosio do titule kroz sezonu kakvu ljubitelji Formule 1 odavno nisu imali priliku gledati.

Jedanaest pobjeda, deset pole pozicija i prva šampionska titula u konkurenciji vozača u osam godina: F1 sezona 2021 bila je jako uzbudljiva i uspješna za Red Bull Racing Hondu. Nedugo nakon osvajanja svoje prve titule, Max Verstappen je posjetio fabriku Red Bull Racinga u Milton Keynesu (UK) i sa šefom ekipe Christianom Hornerom prisjetio se najupečatljivijih trenutaka sezone.

U videu se njih dvojica prisjećaju i komentarišu najbitnije trke i odlučujuće trenutke iz cijele sezone, a takođe su „pozdravili“ i prokomentarisali Hondin motor koji ih je nosio do titule kroz sezonu kakvu ljubitelji Formule 1 odavno nisu imali priliku gledati.

Na zvaničnom YouTube kanalu Red Bull Racing Honde nedavno je objavljena i posljednja epizoda video serijala „Behind The Charge“, u kojoj ekipa stiže u Abu Dhabi na završnu trku Svjetskog F1 prvenstva 2021. Uz ekskluzivni pristup „iza kulisa“, pratimo Maxa Verstappena i Sergia Pereza kroz vikend trke, dok se tim bori za prvu šampionsku titulu u osam godina.

Najnapetiji trenuci sezone svakako su bili oni u posljednjem krugu posljednje trke sezone, dok je Verstappen „lovio“ Hamiltonov bolid na stazi u Abu Dhabiju. Posebno je napeto bilo u garaži Red Bull Racinga, gdje su mehaničari i ostalo osoblje bez daha gledali završnicu kakva teško da će se ponoviti.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Nakon 21 trke u kojima se često vozilo „točak uz točak“, prvenstvo vozača se svelo na dramatični posljednji krug, u kojem je Nizozemac u zadnjim trenucima prestigao najvećeg suparnika te ugrabio pobjedu i šampionsku titulu, nakon čega je uslijedila erupcija oduševljenja njegove ekipe.

Kako se Honda povlači iz Formule 1, Red Bull će od naredne godine samostalno razvijati svoje pogonske jedinice u svojoj fabrici u Milton Keynesu. Upravo je tu Verstappen imao fenomenalan doček nakon osvojene titule. Za prvog šampiona Formule 1 iz Nizozemske osoblje je priredilo veliki „narandžasti zid“, odnosno dimnu zavjesu u nacionalnoj boji njegove zemlje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...