FOTO Fanovi Muhammeda Alija odaju počast sportskoj legendi

- Advertisement -

Fanovi boksera Muhammeda Alija na prigodan način ispred bolnice u kojoj je jučer preminuo bokser, i na Bulevaru slavnih, odali su počast sportskoj zvijezdi

Bolnica u gradu Phoenix, u SAD-u, u kojoj je preminula legenda boksa Muhammed Ali došla je u centar medijske pozornosti, javlja Anadolu Agency (AA). Grad koji se nalazi u saveznoj američkoj državi Arizona obavijen je tugom i bolom zbog gubitka jednog od najvećih sportista svih vremena.

Muhammed Ali je zbog respiratornih problema hospitaliziran prije par dana, a preminuo je jučer ujutro u 74-godini. Njegovi fanovi od jučer okupljaju se pred bolnicom. Pojedini fanovi su u dvorište bolnice donijeli Alijeve slike, položili cvijeće te zapalili svijeće.

Drugi su opet, okačili natpis na kojem su ispisane poznate Alijeve riječi “letim oko protivnika kao leptir, a bodem kao osa” kao i bokserske rukavice. Mnogi okupljeni nisu mogli zadržati suze zbog odlaska velikana.

Sportski radnik iz grada Scottsdale Keanny Hajen kazao je kako Ali nije bio samo neko ko se bavio sportom, već je on na različitim poljima osvojio srca ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravična nesreća u Mađarskoj: Na reli utrci poginule četiri osobe

“Neko sam ko je rastao uz boks. Smatram da on nije bio primjer samo za sportski svijet, već i za druga polja. Kao neko ko se bavi sportom, smatram da je bio izvanredna ličnost. Znali smo koliko je bio posvećen svom poslu. Ne mogu da vjerujem da više nije među nama. Neka počiva u miru”, rekao je Hajen.

On je dodao kako ukoliko neko želi vidjeti koliko ga je javnost voljela, dovoljno je pogledati način na koji je odjeknula vijest o smrti.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

“Već nam nedostaje”, tužno je istakao Hajen.

Počast je željela odati i Paige Brinkley koja je rekla kako ju je fasciniralo to što je Ali izdvojio velika sredstva za medicinska istraživanja Parkinsonove bolesti, od koje je i sam bolovao.

Fanovi su odali počast Aliju i na Bulevaru slavnih (Walk of Fame), u Hollywoodu.. Mnogi su se željeli slikati uz njegovu zvijezdu postavljenu na zidu Bulevara.

On je jedina poznata ličnost među 2.582 ličnosti čija se zvijezda ne nalazi na podu, već je okačena na zidu.

Kako je naveo glasnogovornik porodice Ali Bob Gunnell, svjetski šampion u teškoj kategoriji bit će ukopan u petak u rodnom gradu Louisville.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...