FOTO Grupa Konvoj “prodrmala” temelje Studija 2 BHRT

- Advertisement -

Grupa Konvoj je sinoćnjim koncertom “prodrmala” temelje Studija 2 BHRT-a. Konvoj je u punoj sali nastupio sa predviđenih 13 pjesama, ali sjajna atmosfera, ovacije publike i jedinstveni ambijent su ih, umjesto da završe svirku, dodatno motivirali da nastave još 30. vrhunskih minuta.

Kao predgrupa Konvoju nastupili su sastav Republika čiji novi singl „To nije ljubav“ uskoro izlazi za labelu MP BHRT. Bend Republika je jedan od izabranih bendova, učesnika projekta “Domaće note” Muzičke produkcije BHRT-a. Koncerti u STUDIJU 2 MP BHRT će se uskoro nastaviti a u međuvremenu slijede miksanje i mastering snimljenih materijala.

BHR 1 je realizovao živi prenos, BHT 1 je snimala i odloženo će emitirati a napravljen je vrhunski višekanalni snimak koji će se oficijelno izdati pod okriljem izdavačke kuće MP BHRT.

Današnju postavu Kovoja čine:

Hamo Salihbegović – solo gitara i back vokal,

Nedžad Merdžanović – lead vokal i gitara,

Ahmo Osmić – bas gitara i back vokal,

Bojan Crnogorac – bubnjevi i back vokal

PROČITAJTE JOŠ:  U bureku pekare "Manja" u Vogošći pronađena svinjetina

Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu “Nove nade, nove snage”. U tom periodu članovi benda su bili: Hamo Salihbegović-gitara, Muamer Đozo-bas, Mirsad Krupalija-bubnjevi, Davor Ebner-vokal, kasnije pjevač grupe “Regina”. Kroz bend u velikom broju prolaze mnogi sarajevski talentovani muzičari: Nedeljko Čalija (vokal), Alen Ekmečić (bas gitara), Bakir Karić (klavijature), Ismar Volić (klavijature), Adnan Šaran (pjevač grupe Skroz), Feđa Štukan – klavijature….

1993. godine grupi Konvoj se pridružuju Samir Bajraktarević-bubnjevi i Nedžad Merdžanović – vokal. U teškim životnim uslovima održavaju redovne probe i koriste priliku za svirke uživo gdje ostavljaju upečatljiv dojam. Po svršetku ratnih dešavanja pripremaju album prvijenac koji će ostaviti upečatljiv trag u BH muzičkom autorstvu…

Aktuelni album benda je Mimosvijet – Album sniman u periodu jesen/zima 2013. i proljeća ’14. godine, 21. stoljeća, u Recording Studio MC Pavarotti – Mostar. Editing i mix radjen u studiju Antika – Sarajevo, a mastering u Hotline Mastering – New York.

PROČITAJTE JOŠ:  Latif Moćević gost na koncertu svjetske zvijezde Mahera Zaina u Zetri

U proljece 1997. godine grupa Konvoj organizuje prvu veliku turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Turnejom je bilo obuhvaćeno sedamnaest gradova, a glavni pokrovitelj je bila Coca-Cola BiH. U tom periodu bend je ubjedljivo na prvom mjestu na svim top listama u BiH, a kao nagradu za to je dobio i Avazovog “Zlatnog zmaja” za hit godine pjesmu “U Tvojim Očima” kao i za doprinos u afirmaciji BH pop-rock scene.

Veliki je broj odsviranih koncerata a za izdvojiti su: gosti na koncertu grupe INDEXI – BKC Sarajevo, promo koncerti prvog i drugog albuma u CDA Mladost, Pjevajmo do zore i Hvala vam – Skenderija, gostovanje na koncertu Dine Merlina – stadion Koševo, predstavljanje BH scene na POP-ROCK festivalu – Barcelona, Festival Baščaršijske noći – Sarajevo, Festival prijateljstva – Goražde, Zetra, Dom mladih, Sloga, Stage i mnoštvo klubskih svirki…

Veliki solistički koncert održan je u sarajevskom Domu mladih 20.12.2014. godine.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...