FOTO Hladni prvi dan 2015.: Promrzli šetači na ulicama Sarajeva, Miljacka zaledila na Bentbaši

- Advertisement -

Hladni prvi dan 2015. : Promrzli šetači na ulicama Sarajeva, Miljacka zaledila na Bentbaši

Sarajevo – Ulice glavnog grada BiH 1. januara 2015. godine nakon sinoćnje proslave nove godine koja je na ulicama Sarajeva okupila na hiljade građana, i danas su ispunjene brojnim šetačima uprkos izuzetno niskim temperaturama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Temperature ispod nule će se, prema prognozama, nastaviti i tokom narednih dana. U cijeloj BiH danas je zabilježeno hladno ali i vedro vrijeme sa sunčanim intervalima. Uprkos suncu, prema posljednjim mjerenjima u 13 sati na sarajevskoj planini Bjelašnici izmjereno je minus 18 stepeni dok je u Sarajevu minus devet.

PROČITAJTE JOŠ:  Djevojčica (14) iz Srbije tvrdi da je silovana u Rimu

Najprometnija šetališta u gradu su nakon neobično mirnog i tihog jutra izmamila Sarajlije koji u svojoj najtoplijoj odjeći obavljaju svakodnevnoe poslove. Većina ugostiteljskih objekata i prodavnica koje su u jutranjim satima bile zatvorene, ponovo su otvorila svoja vrata za posjetioce. Na izuzetno niskoj temperaturi tokom noći, rijeka Miljacka zaleđena je na Bentbaši.

Hladni prvi dan 2015. : Promrzli šetači na ulicama Sarajeva, Miljacka zaledila na Bentbaši

Niske temperature u cijeloj zemlji uzele su prvi danak u Zenici gdje je u jutarnjim satima pronađeno beživotno tijelo 44-godišnjeg N.E. iz Zenice. Beskućnik je, prema podacima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona preminuo usljed smrzavanja na niskim temperaturama.

Niske temperature u novogodišnjoj noći zahvatile su i zemlje regije a u toku “najluđe noći”, najniže temeprature zraka izmjerene su na Sokocu u BiH i u Sjenici u Srbiji, minus 26 stepeni Celzijusa. Kada je riječ o susjednoj Hrvatskoj, vrijeme je pretežno oblačno uz slab snijeg u unutrašnjim dijelovima zemlje. Najviša dnevna očekivana temperatura iznosit će između minus osam i minus tri, na Jadranu od dva do sedam stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tuča u garaži SCC-a: Tri osobe na ukazivanju ljekarske pomoći, više uhapšenih

Hladno i vjetrovito je i u Crnoj Gori a posebno na sjevernim dijelovim zemlje gdje je moguća mećava i snijeg. Najviša očekivana dnevna temperatura vazduha iznosit će od minus 12 do sedam stepeni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...