FOTO Najviša novogodišnja jelka koju je Beograd ikada imao

- Advertisement -

Osvetljena najviša novogodišnja jelka koju je Beograd ikada imao

Na Trgu Republike u Beogradu danas su svečano upaljena svetla na do sada najvišoj jelki koju je ikada imala prestonica Srbije. Osim na jelki, upaljeno je i druga novogodišnja ukrasna rasveta, a dečijom predstavom otvorena je manifetacija „Trg dobrog srca“, javlja Anadolu Agency (AA). Postolje jelke visoko je 1,6 metara i zauzima prostor od oko 50 kvadratnih metara, dok je težina čitave konstrukcije sedam tona.

Svečanom paljenju novogodišnje rasvete prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je naveo da je ove godine grad malo ranije ukrašen iz želje da se ulepšaju novogodišnji praznici Beograđanima i gostima Beograda.

„Ove godine očekujemo i rekordan broj turista, želja nam je bila da okitimo grad, da ga osvetlimo i ulepšamo. Čuo sam i neke komentare u vezi toga da je grad isuviše ukrašen, ukrašen više nego inače. Ja bih rekao samo jednu stvar, a to je da nas kao Grad ovo ukrašavanje nije koštalo ni jedan jedini dinar. Sve ovo što vidite ovde na Trgu Republike je sponzorstvo kompanije Etihad i naše nacionalne aviokompanije Air Serbia tako da grad izgleda lepše zahvaljujući tim dvema kompanijama“, rekao je Mali.

Komentarišući sam doček Nove godine i najavljujući da će ove godine grad organizovati proslave dva dana za redom, Mali je istakao da ni za to neće Beograd snositi troškove te da se priprema najspektakularniji doček do sada.

PROČITAJTE JOŠ:  U 115. godini umro najstariji čovjek na svijetu

„Za sam doček Nove godine imaćemo tri bine, na Trgu Republike, zatim na platou ispred Skupštine Srbije i na platou ispred Filozofskog fakulteta i 30. i 31. decembra, obe noći. Mislim da će to biti najspektakularniji doček Nove godine do sada, a o izvođačima ćete biti upoznati do kraja nedelje“, rekao je gradonačelnik Beograda. On je na kraju pozvao sve roditelje sa decom da dođu i posete manifestaciju „Trg otvorenog srca“, koja će trajati do 15. januara, a gde će pored mogućnosti da kupe razne poslastice i ukrase, svakoga dana moći da odgledaju i predstave za decu, piše Anadolu Agency.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...