Foto: Simple Minds priredio vrhunski muzički spektakl u Splitu

- Advertisement -

Vrhunski muzički spektakl uprkos jakoj kiši koja je padala, te grmljavini i jakom vjetru,  večeras je održan na splitskom Žnjanu u povodu praznika Svetog Duje i Dana Splita. Naime, na humanitarnom koncertu “Žnjan za sve” nastupio je legendarni škotski bend Simple Minds.

Na besplatnom koncertu Simple Mindsa na plaži na Žnjanu okupio se, iako je bilo jako nevrijeme, veoma veliki broj posjetilaca.

Brojni fanovi koji su strpljivo čekali početak njihovog koncerta i prestanak padavina su sve samo ne razočarani nastupom.

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

Okupljanje publike počelo je oko 19 sati, dok se uvježbavala grupa Buđenje koja je trebala nastupiti kao predgrupa Jimu Kerru, pjevaču i autoru Simple Mindsa i Charlieju Burchillu gitaristu, te klavijaturisti.

Oni su stigli u pratnji perkusionista Cherissea Oseija, basiste Geda Grimesa, multi-instrumentalista Gordyja Goudieja, te pratećih vokala Catherine AD i Sarah Brown, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastup hrvatske pop rock grupe Buđenje je morao biti otkazan zbog vremenskih neprilika, ali legendarni škotski bend Simple Minds nije odustao. Čekali su da kiša umanji, te su počeli sa nastupom oko 22.30 sati. Publiku su zabavljali izvodeći svoje brojne hitove.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

Organizatori koncerta bili su Grad Split i kompanija MPG Live.

Tokom koncerta prikupljan je i novac potreban za otvaranje dentalne medicine za djecu i odrasle s posebnim zdravstvenim potrebama u KBC Split.

Iako je koncert bio potpuno besplatan u prodaji su bile VIP i Golden Circle ulaznice. Naravno, sav prihod od prodatih ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Današnje nevrijeme, koje je naišlo poslije sparine i sunca,...

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...