Sedmica u retrovizoru kroz fotografije

- Advertisement -
PODGORICA, Crna Gora – 6. januar 2021. godine: Kao i posljednjih 25 godina, u Crnoj Gori održavaju se odvojene božićne proslave. Badnjake su paralelno nalagali pripadnici Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, te Crnogorske pravoslavne crkve ( Miloš Vujović – Anadolu Agency )
Nekoliko desetina migranata, većinom porijekla iz Bangladeša, nalazi se u kampu u šumama kod Velike Kladuše.
Ekipa AA sa terena javlja kako se u kampu, kojeg su migranti oformili u ljetnom periodu, nalazi nekoliko desetina ljudi, s tim da ih je zbog vremenskih uslova manje nego inače.
Migranti, među kojima ima i Pakistanaca i Afganistanaca, borave u izuzetno teškim uslovima i nastoje zapaliti grančice, papir, plastične flaše i tome slično te se tako ugrijati za vrijeme zimskog perioda. ( Amar Mehic – Anadolu Agency )
Waashingtom, SAD – 06. januar 2021: Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump obraćajući se pristalicama okupljenim u Washingtonu poručio je kako neće priznati poraz na predsjedničkim izborima, niti odustati od borbe ( Tayfun Coşkun – Anadolu Agency )
Grupa pristalica američkog predsjednika Donalda Trumpa koje su organizirale miting podrške u Washingtonu, probila se kroz policijske barikade i ušla u zgradu Kapitola u kojoj se nalazi Kongres ( Tayfun Coşkun – Anadolu Agency )
U Sabornoj crkvi u Sarajevu služena božićna liturgija
Sarajevo, BiH – 07. januar 2021: Božićna liturgija kojom su pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti dočekali najradosniji hrišćanski blagdan jutros je služena u crkvama širom Bosne i Hercegovine. Sveta liturgija jutros je održana i u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Sarajevu.
Više od 48 hiljada ljudi evakuirano je zbog poplava koje su uzrokovale monsunske kiše u šest saveznih država Malezije.
Malezijska jedinica za socijalnu skrb je saopćila da je zbog monsunskih kiša koje su zahvatile savezne države Pahang, Johor, Kelantan, Terengganu, Perak i Sabah, evakuirano 48.108 osoba. ( Syaiful Redzuan – Anadolu Agency )
8.1.2020. Novi snijeg na ulicama Sarajeva
U njegovom rodnom gradu po treći put je organizovan dan Mirze Delibašića na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli kako bi se odala počast najboljem sportisti Bosne i Hercegovine svih vremena
Najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović nakon posljednjeg bodovanja nalazi se među 10 najboljih biciklistkinja svijeta.
Parkovi i otvoreni prostori u Madridu zatvoreni su zbog najoblnijeg snijega od 1971., a dvije obilaznice blokirane. Vlasti u Madridu i Castilli La Manchi pozvale su lokalno stanovništvo da ne napušta domove osim u slučajevima prijeke potrebe. ( Şenhan Bolelli – Anadolu Agency )
10.1.2021. Veliki broj posjetilaca, ljubitelja planine skijanja i zimskih sportova posjetio danas je Bjelašnicu koja u posljednjih desetak godina nije u ovom periodu godine imala ovako obilne snježne padavine. (Foto FENA/Harun Muminović)
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...