Zimske radosti na Igmanu, kroz fotografije

- Advertisement -

Veliki broj građana danas je, uprkos hladnom vremenu i snijegu koji neprestano pada, odlučio drugi dan vikenda provesti na Igmanu gdje se održava Prvi zimski muzičko-interaktivni festival “Snow Fest Sarajevo No #01”, piše Anadolu Agency (AA). Mehmed Đedović došao je na Igman sa suprugom i četiri unuke sa kojima, kako kaže, uživa u sankanju. U razgovoru za Anadolu Agency (AA) ističe kako sve svoje slobodno vrijeme koristi za bijeg od gradske gužve na neku od planina koje okružuju Sarajevo.

“Jako je lijepo i ljepo je ovdje izaći, često ovdje dođem sa unucima i ljeti, a zimi pogotovo. Sankamo se. Ponuda je povoljna, sve je ovdje jako lijepo. Za djecu je prelijepo”, kazao je Đedović. Njegova osmogodišnja unuka Mirna uživa u igrama na snijegu sa svojim sestrama i drugaricama.

“Redovno dolazim na planinu sa dedom i nanom. Ne znam skijati, ali dobro sankam. Sviđa mi se ovdje”, kazala je Mirna. Veliki broj mališana i roditelja na padinama Igmana formirali su prave sankaške staze na koje se sankaši svih uzrasta penju u kolonama. Oni drugi koriste velike količine snijega za pravljenje raznih skulptura.

Šestogodišnji Bakir sa ocem pravio je “kućicu” od snijega i leda. “Došao sam sa tatom ovdje, sviđa mi se jako. Pokušali smo da napravimo kuću, ali neko je pokvario. Pomogli su nam i neki dječaci da napravimo. Ovdje mi je i rođak. Volim snijeg, volim kada pada. Naravno da mi se ovdje sviđa”, kazao je Bakir.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava u školi u Finskoj: Povrijeđeno nekoliko učenika

Festival “Snow Fest Sarajevo No #01”, koji se već drugi dan ovog vikenda održava na igmanskom Velikom polju, za sve posjetioce priredio je dobru zabavu na čistom planinskom zraku uz muzičke izvedbe bh. bendova poput “Letu štuke” i sastava “Strava škola”. Emira iz Sarajeva došla je sa svojim momkom na Igman na nagovor prijatelja, a za Anadolu Agency (AA) dodaje kako je atmosfera dobra uprkos niskim temperaturama.

“Došli smo da se družimo, da slušamo bendove koji sviraju. Super je s obzirom na to da je jako hladno, super je atmosfera. S obzirom na obaveze, pokušavam da vikendom dođem na planinu i koliko mogu da to uskladim sa ostalim obavezama”, kazala je Emira. Uz dobru muziku uživao je i veliki broj građana koji su čekaju na red na ski liftu. Osmogodišnja Nejla kazala je kako svakog vikenda dolazi na Igman kako bi skijala.

“Naučila sam skijati sa četiri, pet godina. Svaki vikend dolazim, malo je hladno, ali volim snijeg, volim se i sankati”, naglašava Nejla. Njen brat Amer, koji ima 11 godina, dodaje kako cijeli zimski ambijent na Igmanu upotpunjava i dobra muzika. “Dolazim ovdje već dvije godine. Staza je dobra za skijanje, muzika, sve je dobro”, kaže Amer.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...