Jednostavna, a tako fina: Recept za tiramisu tortu s palačinkama

- Advertisement -

Ako volite tiramisu i palačinke, spojite ih zajedno u jednom neodoljivom desertu. Tiramisu torta s palačinkama sigurno će vas oduševiti, a u nastavku pronađite jednostavan recept za ovu slasticu s YouTube kanala „Whisk n Fold“.

SASTOJCI ZA PALAČINKE:

4 velika jaja
300 ml mlijeka
60 g šećera
120 g brašna
1 velika žlica instant kave
prstohvat soli
60 g otopljenog maslaca
masnoća po želji za pečenje palačinki

SASTOJCI ZA KREMU

500 grama mascarponea
115 grama šećera u prahu
1 velika žlica likera od kave (ili ruma)
250 grama slatke pavlake

ZA UKRAŠAVANJE

Kakao prah

PRIPREMA

  1. Sve sastojke za palačinke osim maslaca stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim malo po malo dodajte maslac i još malo miksajte. Smjesu je najbolje ostaviti u hladnjaku preko noći, ali i nekoliko sati hlađenja prije pečenja bit će dovoljno. Ako nemate blender, smjesu za palačinke možete pripremiti na standardni način. Dobro razmutite jaja sa šećerom, soli i instant kavom. Zatim dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno pa mlijeko i dobro sve razradite pjenjačom kako biste izbjegli stvaranje grudica.
  2. Palačinke ispecite klasično i ostavite ih da se ohlade. U međuvremenu napravite kremu. Mascarpone i šećer u prahu dobro promiješajte. Dodajte liker od kave ili rum, ali slobodno ih možete i izostaviti ako ih ne volite ili ne konzumirate. Mikserom napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano ga umiješajte u smjesu mascarponea i šećera.
  3. Uzmite veći tanjir slažite na njega palačinku koju ćete potom premazati s malo kreme i nastavite tako slagati slojeve dok ne potrošite sve palačinke i kremu. Na kraju posipajte kakaom i stavite u hladnjak.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Recept: Ćufte u sosu

Recept je preuzet sa stranice recepti.com. Sastojci Ćufte: 500 g miješanog...