[life recept] Nešto fino „na kašiku“ – goveđi gulaš

- Advertisement -

Ako želite skuhati neko okrepljujuće, zasitno i fino jelo za ove hladne dane, onda je gulaš savršen izbor.

Možete ga pripremiti u većim količinama i s raznim vrstama mesa. Isprobajte ovaj jednostavni recept u kojem glavnu ulogu ima govedina. Uz gulaš možete poslužiti tjesteninu, kuhani krumpir, njoke ili prepečeni hljeb.

Sastojci:

  • 700 gr goveđeg mesa
  • 600 gr crvenog luka
  • 1 konzerva cijelog paradajza – pelata
  • 2 kašičice mljevene crvene paprike
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika vegete
  • 2 lovorova lista
  • ulje
  • malo bosiljka

Priprema:  Na zagrijanom ulju popržite luk dok ne postakli i dobije tamno žutu boju. Dodajte govedinu narezanu na kockice, pričekajte da se dobro uprži stalni miješajući. Nakon toga stavite pelat, mljevenu papriku i vegetu. Dobro promiješajte i dodajte biber, peršun, bosiljak, lovorov list i oko 8 dcl vode. Sve dobro izmiješajte i ostavite da se kuha lagano oko 1,5 h, odnosno dok se meso ne skuha. Povremeno promiješajte i ako treba dodavajte po malo vode.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Recept: Ćufte u sosu

Recept je preuzet sa stranice recepti.com. Sastojci Ćufte: 500 g miješanog...