Razmišljate o godišnjem odmoru. Poželjeli ste baš Dalmaciju, vrelo sunce, miris mora, soli, borova ali i fritula.
I dok ostaje vrlo upitno da li će vam ove sezone pasoš uopšte trebati ili ne, mi garantujemo dobro poznati miris u vašem domu i izazovan okus za nepca, ukoliko budete tačno slijedili naše upute za domaće fritule.
U nastavku donosimo originalan recept iz Dalmacije.
Sastojci:
4 dl jogurta
2 jaja
2 vanilin šećera
2 kašike šećera
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
__________________________
Priprema:
- U posudi pomiješajte 2 jaja sa 2 vanilin šecera, 2 kašike šećera i prstohvat soli. Sve dobro ručno sjedinite.
- Dodajte 4 decilitra (najbolje tekućeg) jogurta i miješajte ručno dok ne dobijete ujednačenu masu.
- Postupno dodajte 20 kasika brašna u koje ste prethodno umiješali 1 prašak za pecivo. Mutite sve dok ne dobijete glatku i ujednačenu masu. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Malom kašikom uzimajte masu i stavljajte u prethodno srednje zagrijano ulje. Pržite do tamno zlatne boje. Izvadite iz ulja i posipajte odmah šećerom u prahu.
Dobar tek!