Otvoren Međunarodni festival vina i gastronomije ‘Sarajevo Vino fest’

- Advertisement -

Na dvanaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije “Sarajevo Vino fest”, koji je otvoren večeras, učestvuje oko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz BiH i regiona.

– Najvažnije je da smo uspjeli očuvati ovu već tradicionalnu manifestaciju i ponovo ugostiti prestižne vinarije. Cilj Festivala je promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva i proširenje gastro ponude – kazao je Feni organizator festivala Elmir Miro Hadžialić.

Pored izlagača iz BiH, na festivalu učestvuju izlagači iz: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je prilika i da se probaju vina iz: Francuske, Italije, Španije, Portugala, Amerike, Novog Zelanda…

PROČITAJTE JOŠ:  Prijeteći nožem, iz trgovine oteo novac i nestao bez traga

Hadžialić je dodao da se na Festivalu redovno sklapaju poslovi, te razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Očekuje se i veliki broj posjetilaca koji će dva dana u atraktivnom festivalskom ambijentu moći uživati u odličnoj ponudi vrhunskih vinarija i gastronomskim specijalitetima domaćih i regionalnih proizvođača hrane.

Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program. Posjetioci će moći uživati u festivalskim sadržajima u hotelu Holiday danas i sutra od 17.00 do 22.00 sata.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Sarajevo vino fest jedinstven je događaj, koji je tokom proteklih godina stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Recept: Ćufte u sosu

Recept je preuzet sa stranice recepti.com. Sastojci Ćufte: 500 g miješanog...